Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

tirsdag 30. november 2010

Marsipankos


I dag skulle vi lage kakemenner etter jobb/skole/barnehage, men siden jeg var så utrolig flink at jeg mistet posen med (økologisk!) hvetemel i gulvet så den sprakk så måtte vi ta plan B -marsipanlaging.



Dvs. vi lagde jo ikke marsipanen, den finner man heldigvis ferdig i pølser i butikkhyllene, så vår jobb ble å dekorere og forme marsipanen. Hjelpemidler var noen isbitformer som også fungerte fint til marsipan, og endel knask å pynte med.

Dyp konsentrasjon når den unge konditoren er i arbeid. Vi valgte å male marsipanen utenpå med konditorfarge, det er ikke så lett å få den fint farget ellers med sånn vanlig butikk-konditorfarge som vi hadde.


Klart, en av oss var vel kanskje mer opptatt av å smake på ingrediensene enn å faktisk lage noe vettugt. Nevner ikke navn.


Vi må si oss ganske så fornøyde med resultatet, fine frukter og konfekter ble det jammen. Etterpå måtte ungene bade, og nå mens jeg skriver dette kommer jeg på at det fortsatt er endel mel på gulvet i gangen som kanskje må sopes opp...uffda...


Skolegutten fikk en annen viktig jobb i kveld, å trekke ut vinnerene av gratislotteriet på Mies Lopper. Så nå skal jeg åpne loddene og finne ut hvem som har vært heldige denne gangen :) Vinnerlisten kommer snart på Mies Lopper, følg med, følg med...

mandag 29. november 2010

Siste sjanse!

Snart slutter påmeldingen til mitt gratislotteri på salgsbloggen min MIES LOPPER. Du må være påmeldt senest kl. 19.00 tirsdag 30 november.

Her er premiene:


Det vil også bli trukket en følgerpremie, tilsvarende førstepremien i selve lotteriet, det nydelige alvekruset. Kanskje blir det noen hemmelige trøstepremier til følgerne også ;) Er du følger både av Mies Lopper og Mies Mirakler har du dobbel sjanse til å vinne følgerpremien.

LYKKE TIL alle sammen :)

søndag 28. november 2010

Stjerneglans


Så er det endelig første søndag i advent, "diamant"stjerna mi fra Bohus som jeg kjøpte i fjor er hentet frem fra boden og hengt opp på plassen sin i stuevinduet. Det er den fineste adventsstjerna jeg har sett, og jeg håper mine barn vil få et like nostalgisk forhold til den når de blir voksne, som jeg har til stjerna i gullpapp som min far har i vinduet hjemme hos seg. Det blir ikke riktig juletid uten et glimt av den stjerna (har dessverre ikke noe bilde av den).

Søndagen har vi tilbragt med gode venner, små og store i bursdagsbesøk hos fadderbarnet mitt og hennes lillesøster som begge har hatt bursdag denne uken. Det var så kjekt å samles, min beste venninne og hennes familie er som familie for meg, vi har gått sammen gjennom så mange opp- og nedturer i livet siden vi ble kjent i 1991 (tenk, snart 20 år siden!!!) at det føles som vi har kjent hverandre hele livet. Så hun er min søster i hjertet, selv om vi ikke er i slekt. Godt å ha slike venner. Som man ser på bildet var det rosa bursdag selv om det var advent ;D Gullet mitt hadde nå på seg lilla kjole da...




Etter vi kom hjem måtte jeg lokalisere pynten så vi hvertfall fikk opp stjerna i vinduet og tent det første adventslyset. Til min forbauselse så hadde jeg en fin adventsstake fra Kremmerhuset, og den kjøpte jeg på salg etter nyttår, så hadde helt glemt den, jaja, ble nå positivt overrasket da hvertfall...


Skolegutten fikk æren av å tenne det første lyset, han ble "hjulpet" av klassebamsen "Råkki" som har vært på besøk hos oss i helgen. Stor stas! Så fikk vi skrive om det i Råkki sin minnebok etterpå, og lime inn bilder. (Kjekt med digitalkamera når det er bare å printe ut på papir bildene i hui og hast.)


Vi koste oss med eggerøre og kjøttboller til kvelds, var fortsatt mette etter muffins og annet godt fra besøket tidligere på dagen. Ungene kom seg i seng og sloknet som lys, håper de er klare og uthvilte for en ny uke i morgen tidlig. Til helgen er det barnefri for meg, så da må jeg få ryddet så jeg kan få frem resten av pynten, må rydde vekk litt annet før pynten kan få plass. Det er jo hyggeligere å pynte når man har det ryddig og pent i leiligheten synes jeg.

Nå skal jeg ta meg en bloggrunde, ligger litt etter nå etter et par travle dager med lite nettsurfing, så har vel mye koselig lesing foran meg nå :) Takk for alle koselige kommentarer til forrige innlegg, det varmer med søte ord og tanker, så sender masse klemmer og takk til de som har lagt igjen spor etter seg.

lørdag 27. november 2010

Fretex og pakker


Etter en veldig hyggelig julemiddagskos med avdelingen på jobben i går hvor det ble både hvitvin og juleøl og akevitt og Bailys og rødvin (i nevnte rekkefølge) så var jeg litt spent på formen i dag tidlig, sist jeg var ute var 4 juni i år, så det er ikke så mye festing akkurat. Men utrolig nok så spratt jeg opp kl. 0930 i dag og måtte da utnytte timene frem til ungene skulle komme hjem til å handle litt. Måtte innom Fretex en tur når jeg først var i Laguneparken, og hva fant jeg der?


Enda en bok i serien om Ina som jeg samler på! Til bare 15 kr! HURRA! Nå er det kun tre av bøkene i serien som mangler :) Kjempespennende å se om jeg får samlingen komplett etterhvert. Kjøpte meg også billige innleggssåler til vinterstøvlettene mine. Kostet vel ca. 30 kr. Så fant jeg også noen fine lysestaker, to til smålys (den største firkløveren i dypblå er til salgs på siden min Mies Lopper) og tre skjønne glasslysestaker som kan brukes både til vanlige lys, telys og små kubbelys. Helt genialt!



Når jeg kom hjem fra festlighetene i går natt så lå det jammen en pakke i postkassen og inni der lå masse søte ting fra Grobu-Mimmi, en premie trukket ut blandt følgerne hennes, heldige meg altså! Pakken var så fint pakket inn, i vintage innpakningspapir og med en skjønn engel til-og-fra lapp på. Helt bedårende!


Jeg fikk en kjempeskjønn engel på et hjerte, fine engleservietter og litt snop. Nam nam! Ungene fikk hver sin sukkerstang og jeg spiste Zoo for det får jeg litt dilla på av og til. :) Hjertelig takk til Mimmi!


Jeg ble skysset til posten i dag av en god venninne for å hente den stoooore pakken fra -nille, og der var også en annen pakke til meg, vunnet i giveaway hos "From not to hot" Innpakningspapiret på den lille pakken var jo bare sååå nydelig!


Og Iittalaboksen var omtrent dobbelt så stor som jeg trodde og skikkelig flott, men trist nok så hadde Posten ikke behandlet den så godt, så den var skikkelig bulkete. :( Jeg klarte å få bøyd ut noen av bulkene, men ikke alle, så det var bare så leit, men boksen er da fullt brukendes heldigvis, så tusen hjertelig takk til From not to hot :)

SÅ var det den stooooore pakken. wow!


-nille har virkelig lagt endel arbeid i den kalenderen jeg vant på bloggen deres, 24 nydelig innpakkede pakker, nummerert og greier.


Kan jo nesten ikke vente med å pakke de opp, klør i fingrene!!! Der var også et koselig lite kort festet til et fint og julerødt hjerte. Skjønt!


Skal bli skikkelig kjekt å kose seg med en ny pakke hver dag frem til jul, og skal selvsagt legge ut her på bloggen hva jeg får etterhvert :) Vet ikke om jeg har hjerte til å beholde alt selv, kan hende det blir endel julegaver, hvem vet? TUSEN HJERTELIG TAKK til -nille hvertfall for den utrolig fine kalenderen.


Ungene var selvsagt mest opptatt av å leke med esken...er det ikke typisk...

torsdag 25. november 2010

Dagens lille mirakel


Datteren min er ingen stor tilhenger av søvn, men hun tar seg kanskje en halvtimes blund (inntil tre kvarter) midt på dagen. Da kan jeg som regel rekke å nyte en kopp med te. I dag hadde jeg lyst på en litt søt te, og tittet nedi boksen hvor jeg har mango/ferskenteen min fra Lipton, og hva ser jeg der?


En enslig pose med te som har klistret seg inntil kanten av boksen, som om den var redd for å bli oppdaget og drukket opp. Eller kanskje den prøvde å spare seg selv til en spesiell anledning, som når en pjusk & sliten mor med sykt barn virkelig trengte en liten piff på en almindelig torsdags formiddag. ♥ LYKKE! ♥

Julerød og fin tepose, det var nesten så jeg hørte engler synge når jeg så den!


Teen er en jordbærte fra selveste Harrods i London som jeg fikk av min venninne Tove i forsinket bursdagsgave. Det er en av de beste teene jeg har smakt, og jeg har drukket endel teer for å si det sånn. (Drikker ikke kaffe, men er totalt avhengig av te). Skjemte meg selv bort med noen M-sjokolader også, ny julete M-pose fra Rema1000 med bare røde og grønne M. Det lille søte glassfatet de ligger på kjøpte jeg på Åhlens i Oslo på slutten av 90tallet. Kopp fra Kremmerhuset.


I posten i dag fikk jeg 2 små hilsener, begge fine trøstepremier fra Blogglotterier, den ene kom fra Kali og inneholdt søte drops og karameller, nam nam! Tusen takk Kali!

Den andre pakken, en konvolutt fra Anelia inneholdt to søte julekort (mulig hjemmelagede?)


og et utrolig søtt englekort med en koselig hilsen. Tusen takk Anelia!


Datteren min falt veldig for julekortene og lekte med de en lang stund.



Jeg er virkelig heldig som har vunnet så mye fint. Det kom en annen hentelapp i postkassa også, spennende! Håper å få hentet de på lørdagen. Er superspent på pakken fra -nille, den er visst ganske stor og tung, ojoj! *kan nesten ikke vente*

Til slutt i dag vil jeg benytte sjansen til å rette en takk til venner som stiller opp og gir akkurat det man trenger når livet er vanskelig. Uvurderlig! Jeg er dypt takknemlig og uendelig glad for de som er der når jeg trenger det. Uten spørsmål eller betingelser, kun med åpne armer og evne til å gjøre grå dager gullkantet, Takk Gud for ekte venner! Jeg er rik som har dere! Noen ganger befinner de beste englene seg på jorden ♥

onsdag 24. november 2010

Min advent & jul

Hva gjør egentlig advent til advent? Her er min lille oversikt over hva advent og jul er for meg. Hva må du ha for at din adventstid og julefeiring skal være komplett?



I år er første gang siden sønnen min ble født i 2003 at jeg skal ha en helt barnløs julefeiring, siden både sønnen & datteren skal til fedrene sine i julen i år. Jeg får de tilbake i tide til å feire nyttår, og vi skal jukse litt og ta en julaften på forskudd tidlig i desember, men det er jo ikke noe å glede seg til akkurat å skulle feire julen uten sine aller kjæreste :( Morshjertet blør ved tanken...

På den annen side, denne julen kan jeg reise kun med håndbagasje, og uten 2 julegærne unger, en kjempestor og en liten koffert, 3 håndbagasjer, to bilseter og div. andre ting. Jeg behøver ikke tenke på at alt av mat og drikke må være melkefritt (begge ungene er allergiske). Jeg kan drikke juleøl & akevitt til pinnekjøttet og nyte vin både før maten, til maten og etter maten om jeg vil. 9 år siden sist jeg gjorde det på julaften, for året før jeg fikk sønnen min så var jeg jo gravid, og jeg drikker ikke alkohol mens barna er våkne.


Gjelder jo å se de positive tingene, ikke sant? Voksen jul har sine fordeler den også :) Blir akkurat som i de gamle (barnløse) dager når jeg i år skal feire med min lillebror & pappa, og jeg kan få sove lenge både julaften og 1&2 juledag. LUKSUS!!! Kan ikke huske sist jeg kunne sove lenge om morgenen 3 dager på rad.

Noen ting må bare være med på julefeiringen, ellers blir det ikke skikkelig jul, og her er min liste over julens viktige ingredienser!

tirsdag 23. november 2010

Forventning & Glede


Det er fantastisk morsomt å vinne i blogglotterier, senest i dag fikk jeg meg en kjempefin overraskelse da jeg var en av to vinnere i From not to hot sitt blogglotteri, og har vunnet en kjempesøt Taika kakeboks fra Iittala, den er rød og fin og passer særdeles godt til julen som nærmer seg. Hjertelig takk for den, nå er det enda en pakke å glede seg til, og jeg ELSKER å glede meg til ting. Det er nesten bedre enn selve tingen/opplevelsen til tider. Eneste som er bedre enn det er å gi bort ting selv :) Bildet av kakeboksen er fra www.kitchn.no


Bildet er tatt en morgen på skoleveien til gutten min. Jeg elsker variasjonene på himmelen i denne måneden her. Jeg ble inspirert til å lage det lille diktet av et sitat på bloggen til Tino, der stod det: "Å vente på en glede er også en glede" -G.Lessing-

Litt som med årstidene. Jeg elsker våren. Da er vinteren over, alt er "nytt" og man har illusjonen om Den Perfekte Sommeren i behold. Glemt er fjorårets regnværsdager, pengemangel på ugunstige tider, mygg, brennmaneter, veps og solbrenthet. Man tror at sommeren skal tilbringes solbrun og fin i hvite flagrende gevanter med en blomsterkrans i håret, liggende i en eksotisk hengekøye mellom blomstrende kirsebærtrær ved sjøkanten på en hytte som er finere enn ens eget hjem mens barna løper rundt seende ut som Emil & Madicken og leker fredelig/passe viltert og ler som i den irriterende sangen nananananKarlJohan...etc.

Akk ja...sommer...men nå er det høst. Slutten av høsten, med temperaturer som skifter slik at man enten fryser seg ihjel eller svetter fordervet uansett hvordan man kler seg. Og barna må ha 14 skift fordi vi ikke vet om morgenen om det kommer knallsol og på grensen til varmegrader eller halvmeter snø og sprengkulde. Nuvel.

Det eneste som får meg gjennom denne tiden er forlokkende jul. Deilige jul! Hvor jeg skal gi bort hjemmelagede konfekter og sirlig innpakkede julegaver som får både hobbykonditorene & scrappedronningene til å gråte av misunnelse. Merkelig nok blir det isteden en god del gaver røsket ned fra hyllene på ToysRus hasteinnpakket i gråpapir (rustikt og sjarmerende liksom...host...) og med gratisklistrelapper fra lekebutikken eller TIL og FRA skrevet med (julerød) sprittusj fordi jeg alltid er LITT sent ute med alt som skal sendes 16 desember. *sukk* Og så er jeg alltid veldig raus med båndet på de første gavene, laaaaange fine kruseduller. Så siste pakken er det alltid bare akkurat nok til å rekke rundt pakken med en liten slapp krøll som såvidt går rundt seg selv. *dobbeltsukk*

Nei takke meg til adventstiden, deilige lilla adventstid, med forventninger og forhåpninger om tidenes lekreste, koseligste og kjærligeste jul noensinne.


Denne fantastisk merkelige himmelen knipset jeg med mobilen på vei hjem fra jobb en dag, jeg blir aldri lei av å se på himmelen, skyene, lyset, kontrastene, det er en evig fascinasjon for meg.
*♥*

mandag 22. november 2010

Simsalabim!



Dagen begynte med at jeg karret meg på jobb tross laber form, overbevist om at jeg kom til å bli bedre utover dagen, men neida, ble bare verre og måtte gå hjem rett etter lunsj, skikkelig irriterende, så fikk svi for min innsats for fellesskapet i går da jeg gikk på dugnad i barnehagen til snuppa selv om formen ikke var sånn helt på topp.

Men når jeg kom hjem så lå det hele 2 pakker i postkassa! DET var stas det :) *jubel og glede så heldig jeg er som får pakke i posten JIPPI*
Som mine faste lesere har fått med seg så har jeg hatt vinnerlykke i blogglotterier i det siste, og det er bare superkjekt å få pakke i posten, uansett hvor stor eller liten den er.


Jeg åpnet den minste først. Inni der var en søt pakke med fin Bambi-merkelapp på, og en liten hilsen. Kjempekoselig :)

Inni pakken var hele 7 søte Bambi-kort, selv om jeg bare hadde bestilt 4 :D


og de 4 rosemagnetene var bare enda finere enn på bildene på Epla.no Kjempefornøyd! Tusen takk Vyan :)


Hvis du vil se mer av tingene som Vyan lager, sjekk ut bloggen VyanMicaDesign Visittkortet er jo også kjempesøtt med korssting og småfugler.


Så åpnet jeg den store pakken, den også innpakket i nydelig papir.


Ble litt overrasket først...hæ? Har jeg vunnet en stabel med svenske pannekaker? :O


Men neida, inni den søte pannekakeesken fant jeg et aldeles nyyydelig skrin som jeg vant i giveawayen til Tekla Maräng. "I believe in fairies". Jeg visste hvordan skrinet så ut, men trodde det var mye mindre, så ble overrasket over at det var så stort. Kjempevakkert skrin! Tusen takk!


Fikk plass til alle magnetene og kortene fra VyanMica inni boksen, pussig at disse tingene kom samtidig og passet så fint sammen. Dagens lille mirakel ;)
-og fra en dårlig dag til en god dag *Simsalabim* må ha vært den gode feen på boksen som tryllet...

Har du fått med deg alle de fine premiene du kan vinne i mitt gratislotteri på den andre bloggen min Mies Lopper? Ta en titt da vel ;)