Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

mandag 31. januar 2011

Støtt Superviktig Sak


De 5 S'ene i Lille Design med bloggen SsSsS - Lille Design har laget en stor auksjon på Facebook til inntekt for Stine Sofies stiftelse.


Jeg er med, og har donert et importert Uglesmykke og et par med egenlagede, redesignede øredobber fra Eplabutikken min, og håper at mange flere vil være med og støtte denne fantastisk gode saken, enten ved å by på de mange utrolig fine tingene eller ved å selv bidra med gjenstander.




Auksjonen pågår i tidsrommet 9 februar til 13 februar 2011

Les mer på Facebooksiden til Lille Design.

lørdag 29. januar 2011

Lavbudsjettshopping og perlefryd


Når man har et stramt shoppingbudsjett, er veien kort til Fretex på leting etter skatter...


I dag fant jeg en søt liten kanne fra Bodum til varme eller kalde drikker, har ikke helt bestemt meg om jeg skal legge den ut på Mies Lopper eller beholde den selv, åpen for bud hvis noen er interessert :)

Fant også en veske, helt som ny, i en nydelig brunfarge og med vakre detaljer.



Og en matchende kjole/tunika med et artig mønster...ser du noen små kaniner inni mønsteret? Jeg innbiller meg at det er det de er. Den blir fin å spankelere rundt i til våren/sommeren, og nå på vinterstid med en tykk strømpebukse eller tights under.


Fant også et sett med Harry Potter sengetøy som var fint som nytt, det skal Skolegutten få.


Skolegutten har kastet seg over Nama-perlene sine med stor iver i det siste, på SFO har de laget snurrebasser hele uken.


Jeg fant frem perlene her hjemme for å lage bokstaver til dørene til ungene, og han tok over og ville gjøre det selv. NB! Jeg har manipulert bildene, for jeg legger ikke ut navna til ungene på nett, så de heter ikke Lilli og Nan altså, hehe. Han laget også portrett av seg selv og søsteren i perler, jeg synes resultatet ble sjarmerende, og vi festet perlebokstavene og portrettene til dørene med lærertyggis (blue-tac).


Jeg har lett lenge etter noen fine bokstaver til å henge på dørene til barnerommene, og jeg har ikke funnet noen jeg liker, så nå skal disse få henge til jeg finner de perfekte etterhvert. Namavarianten er ganske smart, for man kan jo lage de hvor små eller store man vil, de fins i alle farger og de er superbillige!


Gjorde et kupp på HM også i dag, to søte bukser til Gullet.



Minner om at det er GRATISLOTTERI på gang her på Mies Mirakler, link oppe til venstre. Trekningen er 2 februar, man kan melde seg på frem til kl.21 den kvelden.

tirsdag 25. januar 2011

MediTEsjon?

Det er mye sjelefred i en deilig kopp med te, "UHMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM" er jo en fin meditasjonslyd. Eller mediTEsjonslyd hvis man gjør det fordi man nyter tekoppen sin ;)


Jeg er alltid på jakt etter nye gode smaker. En spennende butikk jeg har oppdaget i det siste er Tefrossa. Der finner man et godt utvalg i både te (også økologisk) og kaffe (også økologisk/fairtrade), samt kakao, honning, sjokolade og annet godteri, duftlys (også økologiske), annen pynt til hjemmet, tebokser, kakebokser, kopper, tekanner mm.)

Her er noen eksempler på ting som er verdt å sette på ønskelisten:
Hvem kan motstå denne fristelsen? Te med sjokoladekakesmak! Wow!


Valentinsdag er rett rundt hjørnet, så hva med et deilig romantisk duftlys?
"Vildrosor & Kärlek"


Eller en kjempesøt hjerteboks?


Valentines te må jo være et must!


Eller te som inneholder søte små røde sukkerhjerter...sukk...



Er man heldig får man spise noe snadder fra et vakket hvitt fat med rosedekor som dette...



Hva med en boks dunderhonning til barna? Smaker nok fortreffelig i teen også.


Tefrossa har også blogg, http://tefrossa.blogspot.com, der er det nå en konkurranse på gang om å navngi en helt ny te. Trekning 31 januar.

-og om du liker konkurranser, ikke glem å melde deg på mitt GRATISLOTTERI med trekning 2 februar, en av premiene er nemlig en valgfri pose te (100g) fra Tefrossa!

Alle bildene i dette innlegget er høflig lånt fra snille Tefrossa. Klikk på bildene for å komme rett til produktene i nettbutikken www.tefrossa.se

lørdag 22. januar 2011

Ertelysten?

Er det en fugl? Er det et fly? Er det Supermann? Nei!


Det er en ertepose fra almaPalma!
Her i luftig svev hjemme i stua vår. Skolegutten ble misunnelig da Gullet fikk en kul ertepose med Pippi på til jul, så han fikk velge seg en fra nettbutikken til almaPalma på Epla.
I dag kom pakken og det var en veldig fornøyd gutt som pakket opp sin egen ertepose! Lillesøster fant sporenstreks frem sin også, og så ble det en lang stund med lek og moro og frydefulle hvin i heimen. Herlig!
Veldig fint med leker som både en 2åring og en veldig-snart-8åring kan ha det gøy med sammen.


Det ble mange luftige svev...og på dette bildet ser man jo tydelig hvorfor jeg ikke er noen interiørblogger! Haha! Rotete bokhyller ja...men sånn er det bare her i heimen, det hoper seg opp med ting og tang. Noen som klarer å se Pippi-erteposen i kaoset??? Den er i svevet den også, men Gullet kaster ikke like høyt som storebroren.


Her en nærmere titt på de finfine erteposene fra almaPalma. Hun lager så mye fint!


Og baksidene av posene er selvsagt matchende og superfine de også.


Gullet fant ut at det var morsomt å balansere erteposen på hodet også! Dette er en av de lekene som hun leker aller mest med, det er sant som de sier:
Det enkle er ofte det beste!

fredag 21. januar 2011

Utfordring hos Åpent hus

En av mine favorittblogger, Åpent hus har en giveaway med tilknyttet utfordring, og den er jeg selvsagt med på!

Jeg oppfordrer deg til å presentere noe som har stor immatriell verdi for deg. (altså som har verdi langt ut over hva det koster) og forklare hvorfor. Send utfordringen videre til to andre bloggere.

De to bloggerne jeg har lyst til å utfordre er to andre av mine favorittblogger Romantisk Retro og HverdagsLYKKE for de har alltid så vakre bilder og gode ord, så håper de tar utfordringen fra Åpent hus til glede for oss andre :D

Tingen jeg har lyst til å presentere er et lite smykkeskrin etter min kjære Farmor. Det er ganske lite og veldig spesielt (jeg har hvertfall aldri sett maken noe sted).



Dekoren på skrinet er en påfugl, og det er en fugl som alltid har fascinert meg. Jeg aner ikke hvor skrinet kommer fra eller hvor gammelt det er, men det er hvertfall minst 40 år gammelt for det har eksistert så langt tilbake jeg kan huske.

Jeg husker at det alltid var veldig spennende som liten jente å få titte oppi og se på smykkene som ble oppbevart der.


Nå i mitt eie inneholder det tre ting. Et smykke som min Farmor fikk til sin konfirmasjon, en ring som var hennes, (Jeg kan fortsatt se hendene hennes for meg, fuktige eller deigete, hun holdt alltid på med noe matlaging eller andre huslige sysler, og med ringen på) og en nål som er etter min Farfar, sistnevnte er også litt spesiell, den skrus av i ene enden.

Skrinet står i en hylle i stuen min sammen med endel andre ting og tang, og det er fint å kunne hvile blikket på det hver eneste dag. Det er noe eget ved arvede gjenstander som har tilhørt et menneske man elsket veldig høyt, man føler at den personen lever gjennom tingen såvel som i hjertet og tankene. Gode minner!


Har du lyst til å være med, gå til Åpent hus sin blogg :)

fredag 14. januar 2011

Kreative krus!


Til jul bestilte jeg to fotokrus fra Japan Photo til to av barna mine sine bestevenner. Det som var veldig artig var at de hadde Disneymaler som jeg kunne bruke, for jenten som fikk det ene kruset er fan av Hanna Montana, og det var veldig populært med bilde av henne selv på en kopp med kult Hanna Montana motiv :) Dette er malen jeg brukte:


Til den andre lille vennen som er fan av Ole Brum, brukte jeg en mal med bilde av ham selvsagt:


Koppene ble en stor suksess, begge barna syntes det var veldig stas med sitt eget bilde på koppen, og dette er selvsagt også en fin gaveidé til besteforeldre og andre venner som liker å drikke kaffe, te eller kakao. Koppene som jeg gav til jul er allerede blitt flittig brukt av de glade mottagerne.

Neste prosjekt blir å bestille kopper til mine egne håpefulle, kan tenke meg at de to også vil like å ha sin egen personlige kopp. -og om man ikke vil ha Disneyfigurer på koppen så kan man velge mellom mange andre design og også lage helt sitt eget, noe for alle dere kreative bloggedamer der ute kan jeg tenke meg.

For å se på utvalget av forskjellige produkter du kan lage, gå til denne siden:
http://www.japanphoto.no/gaver/

Det er jammen godt å være på nett igjen etter en måned med kun sporadisk tilgang! Jeg er sørgelig på etterskudd med å lese alle bloggene jeg følger, men nå får jeg sikkert mange koselige stunder med å lese litt nøyere hos alle dere jeg følger med på. Virkelig et deilig påfyll det etter noen dager hjemme med sykt barn (igjen).

Skal bli godt når våren kommer, nå er jeg godt forsynt med vinter! Lengter etter å finne frem småsko og lett yttertøy. Her i Bergen er det så skiftende vær at man knapt vet hva man skal ha på seg om morgenen. Glatt og fælt ute.

torsdag 13. januar 2011

Fine mugger?


Tinos har en utfordring gående hvor alle kan vise frem muggene sine, og den utfordringen må jeg ta, for jeg har en søt liten mugge som jeg har arvet etter min kjære Farmor som jeg kan delta med.


Denne muggen med rosen på og gullkantdekor brukte min Farmor til å ha vaniljesaus i. (Noen ganger rød saus om vi hadde riskrem eller annet hvor rød saus passet til.) Så når jeg bruker denne lille herligheten er det bursdag eller annet festlig lag hvor det er vaniljesaus inne i bildet. Aner ikke merket til den søte muggen, noen som kjenner dette stempelet?
(Edit: Fant dette på ebay: RS are the initials of Reinhold Schlegelmilch, Pieces marked "PT Tulowice" were made at the Reinhold Schlegelmilch factory after 1945 and before 1956.")


Det er veldig godt å ha slike minner som man kan bruke på høytidsdagene, da føler hvertfall jeg at mine kjære som ikke er blandt oss på jorden lenger, likevel er med, gjennom gleden disse kjære minnene gir oss. Et søtt lite fat med roser på fra Egersund er også et kjært minne fra nevnte Farmor.


Et annet verdsatt arvestykke i skapet mitt er dette Stavangerflintfatet etter min Mormor. "Gi oss i dag vårt daglige brød".


Det bruker jeg også til bursdager, plass til mange muffins foreksempel. Siden jeg hadde bare en mugge får jeg benytte sjansen til å vise frem fatene i samme slengen. Mange gode minner. Har du fine mugger? Benytt sjansen til å blogge om dem nå mens utfordringen pågår da vel ;)

onsdag 12. januar 2011

Tannfeen Tingeling?

Min nyeste favorittpynt, lykten fra -nille sin julekalender, blir bare finere og finere jo lengre ned lyset brenner. Vakker, ikke sant?


Det har blitt et stort forbruk av lys så langt i år, været har vært forholdsvis uvennlig, såpeglatt, så ubrøytet, slaps og slitsomt å bevege seg ute i med vogn og til fots. Det er herlig å se alle lysene brenne når det vekselvis laver ned store snøfiller eller regner sidelengs utenfor vinduene mine. Den vesle lykten i vinduet er en lun liten buffer mot det kalde, gufne været utenfor.


Det hjelper mot vinterblues å varme seg på en stor kopp med deilig te også, og med Tingelingkoppen blir selv jeg som er en stordrikker av te veldig godt forsynt.


Dagens store begivenhet var når Skolegutten klarte å miste sin første fortann! Fra før har de to midterste nede forsvunnet, men det er liksom noe ekstra med fortennene, vesle gutten min er virkelig i ferd med å bli stor, om et par måneder fyller han 8 år, det er helt utrolig! Kanskje kommer tannfeen Tingeling flyvende?


Et hyggelig bidrag til god stemning i heimen er Skoleguttens eget skilt som han lagde en gang han bygde seg en hytte med stoler, bord, pledd og puter. "JEM KJERE JEM" står det så fint. Jeg har planer om å ramme det inn i en avlang ramme, men har ikke funnet en som passer enda.


Har du lyst på noe fint å pynte opp ditt hjem med? Bli med på GRATISLOTTERI da vel! To fine lysestaker fra -nille som jeg fikk i julekalenderen jeg vant hos dem, og det kommer også andre fine premier.

fredag 7. januar 2011

Din premie?

Gullet var på sin første juletrefest i uken, på jobben min, og nissen hadde med en fin pakke til henne som inneholdt en skjønn bamse. Hun ble forelsket umiddelbart og denne bamseklemmen var virkelig hjertelig!



Hvis du også liker gaver, så må du sjekke om DU en av deltakerne i Nyttårsgavedrysset mitt på Mies Lopper som ikke har valgt premien din enda? For de som ikke var med på nyttårsgavedrysset er det nå et nytt gratislotteri på gang, linken finner du øverst til venstre her på Mies Mirakler. Lykke til!