Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

onsdag 31. august 2011

Ny hverdag...

Sommeren er over og en epoke er over, i dag var siste dag med 20% permisjon og 80% jobb, fra og med i morgen, første september, begynner jeg i full jobb igjen. 100%.


Dørmatten kan kjøpes hos Sofies Villa


Det blir nok litt av en overgang når man er vant til litt "sene" morgener og å gå hjem fra jobb på tidlig ettermiddag, men skal bli VELDIG godt å ha en full inntekt igjen. Man merker det godt etter et helt år først med ulønnet permisjon og så 20% permisjon i ett år etterpå. Så nå er jeg klar til innsats. Må bare lære meg å legge meg litt tidligere om kveldene, et evig problem!

mandag 29. august 2011

20 kroners boots

På lørdagens loppis fant jeg meg noe jeg har lett lenge etter, mørkebrune høst/vinterstøvletter med passelig høy hæl. Til bare 20 kr tok jeg sjansen på å kjøpe dem uten å prøve, for de var bare skikkelig sarvete og det fristet ikke å putte totelottene nedi dem i det hele tatt...


Men etter en grundig vask ble de jammen ikke så gale...og med et par nye freshe såler inni også, simsalabim så er jeg klar for høsten.


De er ikke ferdigtørket på "etter" bildene, så blir enda litt bedre når jeg får pusset dem skikkelig og satt inn med lærbalsam, men måtte fotografere mens dagslyset var fremme.


De fleste sko kan "reddes" med litt kjærlig og omhyggelig pleie, når du er på loppis, sjekk skoene for kvalitet, er det skinn, har de skikkelige såler, er hælene stødige? Virker evt. glidelåser som de skal? Hælflikker og såler kan skiftes hos skomaker om skoene ellers er i grei stand.

Disse hadde såpass fine hæler og såler at de trenger ikke en tur innom skomakeren engang. -vel, kanskje for å blokke de ut litt øverst i skaftet! Jeg trenger altså ikke seler for å holde strømpebuksene oppe for å si det sånn... irriterende at så mange fine støvletter har for smale skaft. Godt skinn er litt elastisk (ja nå mener jeg støvlettene sitt skinn altså...) så satser på at det går bra. Foreløbig er det noen gamle 90talls numre av interiørbladet "Äntligen hemma" som holder fasongen på disse støvleskaftene.

lørdag 27. august 2011

Lørdagsloppis


I dag var det loppemarked på studenthuset Kvarteret her i Bergen, og jeg tuslet innom for å se om det var noe spennende å finne. "Moderne" loppemarked er ikke alltid like spennende som de mer gammelmodige loppisene, men det kan gjemme seg noen små gullfunn innimellom.


Hadde litt dårlig tid i dag, men fikk rasket med meg noen småting. Foreksempel to søte vesker. Den gråbrune er fra Indiska (elsker det meste derfra!). Den pudderrosa med et helt nydelig fint innerfor er fra ukjent sted,


minner litt om Accessorize sine vesker, så lurer litt på om det er derfra den kommer opprinnelig.


Fant også søte rosa øredobber.


og et nusselig eplesmykke.


Samt en fin liten turkis skål.


Fine sko med litt bling løfter humøret til topps!


Plukket også med meg noen mørkebrune boots, men de skal få en liten makeover før de vises på bloggen, rart hva litt omsorg og pleie kan gjøre for et par sko...

Og på vei ut så jeg en kjempesøt lysestake som fikk meg til å tenke på julen. Det er tross alt kun 4 måneder til! Designet av Carin Kry til julen 2009. Jeg elsker sopper! Nå er jeg superspent på hva alle mine bloggevenner har funnet på loppis rundtomkring i landet i dag.


Nå skal tekoppen fylles og bloggerunden nytes på denne fine barnefrie lørdagen. I morgen pakker jeg kanskje salgskofferten og stiller meg opp på Søndagsmarkedet i Skostredet for å bli kvitt litt ting og tang. Litt værforbehold må man ta, er ikke så kjekt å stå der om det regner sidelengs. Vel møtt om det er oppholdsvær ;)

fredag 26. august 2011

Brosjebukett

Neida, ingen planer om giftemål, jeg er fortsatt veldig singel! Men man kan alltids drømme, både om prinsen og drømmebryllupet.


Ble helt fascinert når jeg kom over disse bildene av en utrolig vakker og original brudebukett laget av Camilla. Hun satte sammen vintage (og nyere) brosjer til to nydelige buketter. Slik kan man få en helt unik bukett som vil være like vakker i årevis, og som kan være en dekorasjon i hjemmet mye lenger enn en tradisjonell brudebukett.



Camilla lagde en brudepikebukett til datteren sin, og en til seg selv.


Flickersiden til Camilla: http://www.flickr.com/photos/fiftyeggs/sets/72157625471308318/


Og så dagens lille pussige "mirakel", se hva Camilla har! Akkurat likt Bambifat som jeg fant på Epla. Det er fra hun var liten. Utrolig morsomt, siden jeg ikke har sett fatet noe annet sted. :D -det gir håp om at det er flere deler "der ute", glad for alle som vil holde utkikk for meg fremover ;) Takk snille bloggevenner ♥


Om du vil se bilder av andre fantasifulle og vakre brosjebuketter, kan du sjekke ut denne siden: http://www.bluepetyl.com/products/bouquets


Bildene nederst er fra siden www.bluepetyl.com

onsdag 24. august 2011

Bambi nr.2

...å finne verdens søteste Bambikopp til en slikk og ingenting på Fretex var ganske stas.

Men enda kjekkere er det når man snubler tilfeldig over et matchende lite fat!


Dette nydelige fatet fant jeg hos Brukt og antikkEpla. Nå har jeg noe bestemt å jakte på til høstens loppemarkeder også, det hadde jo vært fint med en dyp skål i samme serie...


Gullet på 2 år ble sååå glad når den fine Bambitallerkenen kom i posten. "Den til mei? Den SJEMPEFIN, samme til koppen min!" Det var bare såvidt jeg fikk lov til å hive den i oppvaskmaskinen en runde ;).


Gleder meg til å se andre sine loppefunn fremover også, det er noen av de kjekkeste blogginnleggene jeg vet om.

mandag 22. august 2011

Pusterom



Tre deilige dager en helg i august 2011 ble ferien vår denne sommeren. Mange fine stunder og et veldig etterlengtet pusterom i den travle hverdagen. Neste sommer håper vi på en skikkelig LANG ferie. Inntil da kan vi kose oss med minnene fra denne fine helgen.


















fredag 19. august 2011

Ugledikt

En søt liten ugle
fra Stines hjem.
alene og lei seg
trengte en venn.


I posten fra Karius
kom maken på plass.
de klemte og koste
gav full gass...



Nå bor tre små ugler
på hylla hos Mie...


...nei vent, dagen etter
så var de blitt fire!


Innlegget er inspirert av Vestablikk sitt fine innlegg om hennes vakre ugler.

torsdag 18. august 2011

40 år! SKÅL! - er AVSLUTTET


Neida, jeg er fortsatt 39...i en hel måned til ;) Men 28 september fyller jeg 40, og det blir ingen feiring, men her på bloggen blir det såklart fest = GAVEDRYSS!

Ikke bare har jeg rundet 25.000 treff på bloggen, JUBI! jeg har fått 140 følgere her, og over 50 følgere på Facebook (plass til flere begge steder!). Så det må også såklart feires.

Denne gang gir jeg bort lekre premier fra min "nærbutikk" Lobelia.


SKÅL - Aqua liten


LATTEKRUS - Castel Aqua

Bildene er høflig lånt fra søte Lobeliadamen


Så, om du har lyst på en lekker turkis skål eller et turkis lattekrus, så vet du hva du har å gjøre, kommenter, link og ha hjertelig LYKKE TIL!

Mine følgere fortjener kun det beste, så samtidig som 40års gavedrysset mitt trekkes vil en som følger meg enten her eller på Facebook bli trukket ut til å vinne en slik søt liten alveskål/lyslykt fra Wik & Walsøe. Det er den minste varianten.


Man får ett lodd for å følge bloggen, ett for å følge Mies Mirakler på Facebook, og ett for å like salgsbloggen min Mies Lopper. Denne følgertrekningen trenger man ikke å melde seg på, for jeg har jo selv oversikten over hvem som følger meg disse stedene.

tirsdag 16. august 2011

Ugle eller Bambi?

Velg din favoritt på salgsbloggen min Mies Lopper.


Det er 9 forskjellige uglebuttons og 17 forskjellige Bambibuttons å velge i. 30 kr. stk. Kun én av hvert motiv.

Kaniner i fleng

Det er en kjent sak at kaniner fort går fra to til flere, og sånn er det blitt her i heimen også.


Først kom den vesle kaninen Kokkos, heklet med kjærlighet av Lille Hottentott. Bittelille sølvhjerteringen med rød sten er et Fretexkjøp som dukket frem under flyttingen.


En liten runde med pussekluten så ble ringen blank og fin som ny, i påvente av at fingrene til Gullet blir store nok til å passe den.


Og snakker om ringer, den andre kaninen har jeg vist før, min egen ring med kanin i hatt, en liten magisk humørspreder.


Siste tilskudd er en gammel sparebøsse kjøpt på bruktbutikken Mamilla på Danmarksplass, den fant jeg tidlig i vår på en tikronershylle. Den var skitten og trengte en liten makeover. Det var ekte gammel kaninpels på hodet og haletippen, skikkelig ekkelt!!! Fjernet den, og tok også bort et slags garnnøste som den holdt på ene poten, det var ødelagt og passet ikke til resten av den fine kaninen.


Men den var hel og pen etter litt kjærlig renovering, så nå stråler den med sitt blide fjes, tror nok den er glad for å bli reddet frem fra den mørke kroken den stod i. Elsker den!

mandag 15. august 2011

Sorte og gyldne detaljer

Sukkertøy for øyet har en utfordring på gang, så jeg benytter sjansen til å vise frem litt sorte detaljer.


Ser ut som sort og gull er en het kombinasjon hjemme hos oss, opptil flere av de sorte detaljene er i følge med gyldne nyanser.

Gullets sorte påskeegg med gullglitter fra barnehagen er i grunnen helårspynt.


Dette sorte timeglasset med gylden telefon og rosa sand hadde både min Farmor og min Mormor maken til. Mitt er kjøpt hos Snella Bento en av mine favorittbutikker på Epla. Gode minner :)


Denne sorte kjolen er omtrent hundre år gammel, og er arv etter min oldemor.


Det nydelige snittet kommer ikke så godt frem på bildet, men den er helt florlett, og med fine detaljer. Passer meg også helt utmerket, så tydelig at kroppsfasongen ligger i genene!


Nok et gammelt klesplagg, dette er fra Fretex, jeg gikk med den på et julebord med jobben i 2003. Nå er den dessverre krympet i skapet, men jeg elsker den!


I gangen hos oss står skoene til hele familien i en Billy hylle fra Ikea. Endel sorte detaljer der også. Kan man egentlig få for mange sorte sko?


Og til slutt, det lille kjøkkenet til Gullet har også litt sorte detaljer, små kjøkkenredskaper i en maisboks, og kokeplatene som er malt på kommoden som fungerer som komfyr. Her koser hun seg titt og ofte.


Har du noen sorte detaljer å vise frem? Bli med hos Sukkertøy for øyet