Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

onsdag 30. november 2011

Til ettertanke...

"The wind
does not break
a bendy tree"



Om man skal lykkes i livet må man være tilpasningsdyktig, for det er ikke lett å knekke noe som er fleksibelt.

Sitatet har jeg funnet på en tepose fra Yogi Tea, jeg liker å drikke dem for på hver teposeetikett står det et lite visdomsord. Sånne ting som setter en liten gullkant på dagen og inspirerer.

Bildet er hentet fra MyWallDecal som har mange skjønne wallstickers. De sender også utenfor USA man må da kontakte dem på mail for å få portokostnad.

tirsdag 29. november 2011

Julegavetips


Til bursdagen fikk Gullet en kjempefin gave fra Barnebokforlaget som utgir SingSang.


Nå i helgen fikk både storebror og lillesøster seg en veldig koselig stund med å plukke kort og synge sanger fra Mine første sangkort. Boksen inneholder 30 kort.


En helt super gave til alle små og store som liker å synge, med massevis av kjente barnesanger og endel som vi ikke kunne også. Gøy å lære noe nytt!


Kan trygt anbefale denne som gave både til bursdag og jul. De var opptatt i en evighet med å plukke kort, se på fine illustrasjoner og synge sanger. Herlig å se hvordan de koste seg med dette.


Kortene kan du kjøpe bla. hos Fava.no

mandag 28. november 2011

søndag 27. november 2011

Adventstid


Så er stjerna komt opp i vinduet...


Adventstaken er ferdig! På hver "etikett" står det aktuelle religiøse adventsverset, og overskriften er den adventsdagens hovedord i den andre adventsversvarianten.


Perlene er små armbånd som er brettet dobbelt. Jeg har selv skrevet for hånd på etikettene. Fant ikke kalligrafitusjen min, jaja, det funker likevel.


Vi har også bakt pepperkaker i dag.


Skolegutten gikk til oppgaven med stort alvor og gjorde en fantastisk innsats både med pepperkakebaking og -pynting.


Mens Gullet var opptatt med å spise deig og mel og å lage seg hansker av glasur!


Storebroren ble litt kvalm av lillesøsterens glasureskapader...hehehe


Barna lagde noen fine kunstverk med glasuren og kakepynten. Da mener jeg hovedsaklig de Skolegutten lagde, Gullet sine tok ganske lang tid og hadde forbausende lite pynt på seg...


Søte snøkrystaller passet fint til pepperkakestjernene.


Noen av pepperkakene ble ikke dekorert, det er ganske deilig med helt nakne pepperkaker også når de er helt ferske.


Nå er kakeboksene fylt opp, så får vi se hvor lang tid det tar før de er tomme. Vi må jo prøve å rekke å bake kakemenn også før jul!

fredag 25. november 2011

torsdag 24. november 2011

Adventsstake?

Hæ?

Første søndag i advent NÅ til helga? HÆ? Hvor ble november av liksom?

Ikke mye adventsstake å spore her i gården enda...


Men årets julekort er vel i hus, takket være Vestablikk som har designet julekort til inntekt for Kirkens Bymisjon. Ingenting er bedre enn når man kan kjøpe unike vakre julekort og samtidig støtte en god sak. Så må jeg bare skrive litt og ta et bilde som kan være inne i kortet.


Litt juleknask er også kommet i hus og pynter opp inne i den fine eva solo oppbevaringskrukken som jeg fikk på Fabelaktig bloggtreff i Oslo tidligere i høst. Pikekyssene er kjøpt på Meny, og de søte blomsterformede sjokoladene er fra Ikea. Alltid like kjekt å finne melkefritt snop til mine to søte små som ikke tåler melk.


Må bli noe seriøst med vindrikking her i helgen om jeg skal rekke å få satt ut i livet ideen min om adventsstake med små vinflasker...*sukk* Godt jeg hadde tenkt på små vinflasker og ikke store hvertfall!


Fatet til adventsstaken er et lilla pyntefat fra Indiska. De har utrolig mye fint, gleder meg til å gå på salg der over nyttår.

tirsdag 22. november 2011

Nytt stuebord?

Stuebordet som jeg har nå er i serien LEKSVIK fra Ikea. Det er stort sett der jeg handler møblene mine (og på Fretex eller finn.no) men dette bordet er rett og slett litt for stort og massivt for den lille leiligheten som vi bor i nå.


I helgen var jeg på Ikea med en venninne og der falt jeg for et helt nytt stuebord i serien HEMNES. Muldvarplignende farge som jeg bare eeeelsker og prisen var ikke så høggande gale heller.


Men så er jeg også veldig forelsket i det runde bordet i den nye serien ISALA. Grårosa er bare sååååå fint. Så nå er det bare valgets kval her... Hvilket liker du best?

Bildene er lånt fra www.ikea.no

søndag 20. november 2011

Søndag i Baljen


I dag var det bloggtreff i den fine bruktbutikken Den Grønne Baljen på Minde her i Bergen. (Ligger midt mellom bybanestoppene Brann stadion og Wergeland).


Vi fikk deilig gløgg og noen helt fantastisk gode hjemmelagde biscotti, om de hadde vært til salgs skulle jeg hatt med meg en hel boks hjem! Noen småting "falt" ned i posen min underveis, de viser jeg frem nederst i dette innlegget.


Her er den morsomme dekorasjonen vi møtte utenfor butikken, fantastisk juletre med dritstilig fot! Jeg hadde nå aldri kommet på å sette treet ned i en gammel do! Kreativt og humørfylt.

Butikken bugner av godbiter, virkelig en fest for damer som meg som elsker bruktskatter. Litt nye ting er der også, gammelt og nytt i skjønn forening.

Her kommer noen bilder av godbitene vi fikk beundre i butikken.









Her er tingene som fikk bli med meg hjem.

Vakre skjeer med asiatiske tegn. Skulle likt å vite hva som står på, noen som kan tyde dem?

Kult lite hodeskallefat som skal puttes i Halloweenboksen og brukes neste år.


Fant et nyyyydelig stjernedekorert gammelt fat i litt annen stil enn spøkelsesfatet også. Falt helt pladask for dette.


Og her er jeg...tittei! Speil i gammel ramme.

Unblogged - en utfordring


MrsHardy har en utfordring på gang, litt sånn "vis meg rotet ditt" og sjelden har vel en utfordring passet bedre for meg! Her er jo stort sett aldri bloggbart, strever fortsatt med å få ting på plass etter flyttingen.


Om du tør å vise frem ditt ubloggbare rot, klikk deg inn HER

I dag har jeg kost meg sammen med andre fine bloggedamer på treff hos Den grønne baljen. Mer om dette kommer i neste blogginnlegg senere i kveld.

lørdag 19. november 2011

Møbel- og motevisning hos Slettvoll

Fredagskvelden var det et flott arrangement hos Slettvoll Møbler i Bergen sentrum.


Det ble disket opp med champagne og fingermat mens man kunne nyte synet av lekre møbler og "på kjøpet" fikk vi en liten oppvisning med fine klær fra butikken Infinity på Lagunen. (sladdet ansikt da jeg ikke har fått spurt modellen om å poste henne på bloggen)




Generelt var det mye sort og naturfarger, rene linjer og naturelementer, asiatisk inspirasjon blandet med røff nordisk natur. Mye vakkert. Det meste altfor stort og kraftig for min lille leilighet, men fikk nå med meg et deilig duftlys hjem.

Litt champagne i glasset er aldri feil, og småmaten var nyyyyydelig god!


Her kommer et bilderas av noen av de lekre tingene vi fikk hvile øynene på denne kvelden.


















Min venninne med bloggen "Pink Lady and the polkadots" var også med på denne kvelden, se hennes nydelige bilder fra kvelden her.