Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

fredag 30. desember 2011

Ord for 2012


Hverdag
la meg forstå hvilken skatt du er.
La meg lære av deg,
elske deg,
velsigne deg før du forsvinner.

La meg ikke overse deg
i jakten på en sjelden og perfekt morgendag.
La meg holde på deg mens jeg kan,
for det vil ikke alltid være slik.

En dag skal jeg grave neglene ned i jorden,
eller begrave hodet mitt i puten,
eller strekke meg til bristepunktet,
eller løfte hendene til himmelen og ønske,
mer enn alt i verden,
din gjenkomst.

(Diktet er fritt oversatt av meg fra engelsk, opprinnelig er det skrevet av Mary Jean Irion)
Bildet av nyttårsraketten er tatt av Winfried Neessen


Med disse kloke ord, som jeg vil dedikere spesielt til Stine men også til alle andre som trenger trøst og oppmuntring og litt ekstra inspirasjon til å ta fatt på det nye året. Alle dagene er verdifulle, selv de vonde og nærmest uutholdelige. Takk for det gamle, og alt dere gir meg kjære lesere og venner ♥ Med gode ønsker for det nye blanke året, som kommer til oss fullstappet av hverdager ♥

mandag 26. desember 2011

Gavetips og nyttårslotteri

Gullet fikk seg en ny bestevenn til jul, en myk og god måleorm fra Lamaze.


I høst har barnehagen til Gullet hatt "Lille Larven Aldrimett" som tema, så det var et frydefullt hvin på Gullet når hun fikk denne.


Som man ser på bildene så får den både masse kos og blir pent pakket inn for å få seg en liten blund når leken er over.


En helt super gave til småbarn, den har ulike teksturer, mønstre, farger og lyder gjemt inni de ulike leddene sine, snuten spiller en sang. Den har også målestreker under så man selv kan bruke den i nøden som målebånd, sånt er morsomt!

Lamaze forhandles i de fleste lekebutikker, selv har jeg kjøpt flere babygaver derfra oppigjennom og kan trygt anbefale disse produktene.


Denne søte kålormen har vi fått tilsendt fra Axholm & Co som forhandler Lamaze, og de har også gitt oss en ekstra til å lodde ut på bloggen, så om du har lyst på en sånn, skriv en kommentar og bli med. Link til dette innlegget på din egen blogg eller på Facebook gir et ekstra lodd. Trekkes 1 januar 2012.

fredag 23. desember 2011

Julipaner ♥


Det er SÅ stas å få blomster til jul. I går kom besteforeldrene til sønnen min innom med en nyyydelig bukett med Julipaner... ;)


Julevin er innkjøpt...økologisk med søte marihøner på! Når man ser marihønene krype bortover strået, da har man fått nok. Flerfargede diamanter med lys i skal på enebærbusken sammen med DIY-lyslenkene.


Etter en ensom dag på jobben alene på avdelingen min er det nå tid for litt mathandel og så hjem til litt ryddings og siste innspurt før Gullet kommer hjem, og SÅ er det juleferie ♥ I kveld må vi ha med oss Grevinnen og hovmesteren, det er standard!

Juleevangeliet anno 2011

NB! Dette er ikke skrevet av meg, kun hentet fra Facebook, kilde ukjent.

«Det skjedde i de dager at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine en gruppe: «Vi som vil skrives inn i manntall». Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppa fikk drøyt mange likes.


Josef traska fra byen Nasaret i Galilea, opp til Judea, Davids by Betlehem, for å signe manntallet sammen med Maria, dama hans, som hadde boller i ovnen. Og mens de var der, hevet bollene, for å si det sånn, og Maria leverte varene.


Hu pakka kiden inn i noe tøy, og la'n i ei krybbe, for det var ikke plass til dem i herberget.


Det var noen gjetere som var ute i natta og passa på sheepsa sine. Med ett var Herrens eng­ler F2F, og Herrens diggbarhet lyste.


Gjeterne bare: «OMG!», og engelen bare: «Slapp av, gutta! Jeg kommer med en tweet om glede, en glede for hele folket: #Frelser #Kristus #jomfrufødsel :-) :-) :-) … og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en kid som er innpakka i noe tøy og ligger i ei krybbe.»


Så kom engelens followers, en himmelsk hærskare, som ga masse kudos til Gud og retweeta: #Frelser #Kristus, og #ffnor Gud og fred på Jorden blant mennesker som har Guds velbehag»


Da englene hadde tatt kvelden, sa gjeterne til hverandre: «La oss stikke inn til Betlehem for å kolla läget.» Og der fant de Maria og Josef og den lille kiden som læxan i krybba. Da oppretta de en ny gruppe: «Vi som har sett Jesus Kristus, Guds sønn». Folk bare: «Saklig, LOL». Gruppa fikk ikke så mange likes, for å si det sånn, men det var bare i starten, for seinere i livet fikk Jesus sinnssykt mange followers.


Og Maria bare: «#DenFølelsen»

Og gjeterne bare: «Helt konge!!!»

Bildene er hentet fra The Brick Testament

onsdag 21. desember 2011

Så går vi rundt om en..

...enebærbusk?


Ja faktisk! I år kan vi synge det og virkelig mene det! I kveld bar det ut i skogen for å se etter et tre som min sønn mente ville være PERFEKT som juletre.
Einebærbusken var det vi kom hjem med. En skranglete, kjemperar og veldig morsom enebærbusk! Men den var tross alt helt gratis, og det er godt når julebudsjettet stort sett består av knapper og glansbilder. Så dette skal vi pynte og knise og fnise av hele julen. Det blir uansett det vakreste juletreet her i denne heimen i år!

I ettermiddag før vi dro på kjapp skogstur bakte Skolegutten og jeg kakemenn, de ble fantastisk gode, men pyntingen må vi ta i morgen, det ble det ikke tid til i dag. Timene flyr nå for tiden.



Status ellers: alle julegaver er innkjøpt, bare noen få som skal leveres ut. 40 julekort er ferdige, de aller fleste postet/levert, rundt 10 igjen som skal postes/leveres ut. Pinnekjøttet er i fryseren. Nå er det generell mathandling som gjenstår, rydd/vask/pynt og så blir det vel jul til slutt tenker jeg!


Årets tilskudd til juletrepynten passet veldig fint oppi enebærbusken...på lille julaften skal resten av pynten komme på treet også. Gleder meg til å se det ferdig med lys og alt. God innspurt alle sammen ♥

tirsdag 20. desember 2011

Julegleder

Det er hektiske tider, men litt av julepynten har nå kommet frem. Skolegutten på 8 år fikk utdelt appelsin og nellikspiker og frie tøyler, dermed laget han denne nellikspikerappelsinen med personlighet!


Han har også vært superflink på skolen med å lage julegaver, det er veldig kjekt når ungene begynner å bli så store at man faktisk synes det de lager er veldig fint og ikke bare "sjarmerende".


Denne fine engelen skal han gi bort til jul, jeg ble helt imponert, han har tovet, klippet, limt, malt og montert, virkelig godt jobbet!

En kjempesøt liten fugl har han også laget, den skal lillesøsteren få til jul, hun kommer til å bli kjempeglad siden hun elsker både lilla og rød/hvitprikkete, for ikke å snakke om "diamant" øyet til fuglen, det blir nok stor suksess.


Julekrybba har også kommet frem nå, den er arvet etter min farmor. Oppdaget at stakkars lille Jesusbarnet har to brukne armer (som er limt på igjen), husker ikke hvordan det skjedde, men det aner meg at Gullet har hatt en finger eller to med i spillet... Vesle fjøsnissen fulgte ikke med originalt ;)


Disse lubne små englene på skyene er vel egentlig ikke julepynt, men jeg pleier kun å ha dem fremme til jul, det er godt å ha litt utradisjonell pynt som ikke alle andre har synes jeg.


Ellers så er endel julegaver levert og det aller meste av julekort også, noen flere går i posten i morgen. Vi har fått 7 julekort i posten allerede og flere kommer det nok innen året er omme (som regel noen på nyåret også) Tusen takk ♥ til alle som husker på oss, både med kort og fine gaver. Jeg skal jobbe helt frem til og med lille julaften, og så blir det noen dager fri, ser virkelig frem til det.


Årets ferskeste julepynt er en liten sko fra Åhlens...jeg ser den som et symbol på Askepott sin mistede sko, og at drømmer kan bli virkelighet når man minst aner det...

lørdag 17. desember 2011

Julemorro!


I dag startet jeg lørdagen med frokost og første episode av BBC serien Pop-revy fra 60-tallet på NRK2. Et herlig program hvor man kan nyte synet av mange interessante 60talls antrekk og frisyrer og høre masse fin gammel musikk. Sonny & Cher fremførte feks. I've got you babe, det er en av mine favorittsanger. Så fikk jeg en liten idé om å sette nisselue på TV'n, og her ser man en intetanende publikummer danse med nisselue på. hi-hi-hi


Det var vittig å se Mick Jagger med nisselue! Bildet ble litt uklart, men han var vel selv en smule uklar på den tiden, så det er vel sånn sett et realistisk bilde.


Man får ikke mer julemorro enn man lager selv. I dag skulle jeg egentlig på fest, men kroppen sier stopp så da blir det en rolig lørdag med litt forefallende arbeid i heimen isteden. God førjulshelg til dere alle kjære bloggevenner.♥

torsdag 15. desember 2011

Julecardigan til Gullet

På H&M i Ålesund fant jeg denne nydelige lille jakken til Gullet. I førjulstiden og romjula er det veldig greit å ha en slik jakke til "halvpent" når man skal pynte seg litt men ikke sånn helt krampepynta.


Liker retrostilen på den, Gullet elsker den. Hun har ikke helt skjønt forskjellen med å elske og å ønske, så hun "elsker seg til jul" alle mulige rare ting for tiden. Veldig stas med fin pusekatt på jakken.


På Googlejakt etter produktbilder av Gullets nye cardigan kom jeg over noen fine bilder på 4 etg sin blogg, ser ut til at snuppene våre har samme jakke...se de fine bildene HER. Kan anbefale bloggen på det varmeste sånn utenom cardiganbildene også!


H&M sitt offisielle produktbilde. Dessverre utsolgt på nett, men kan fortsatt finnes i endel butikker rundtomkring.

onsdag 14. desember 2011

Loppeabstinenser?

Er det bare meg som savner innlegg om lopper og bruktfunn i disse førjulstider? Om du er en av dem som får litt abstinenser når loppesesongen er over kan du jo kose deg med denne lille samlingen med bilder som jeg knipset hjemme hos min mor i helgen. Spennende og vakre og kule ting fra flere tidsepoker. Velbekomme!


Vakre glass med fugler på.


Vekt i nyyydelig mintfarge.


Et par gamle kaffekverner pynter opp på kjøkkenet.


Og se på denne nydelige Egersundskålen...en liten stabel med disse ville Mamma ta med til meg neste gang de skal til Bergen. Hurra! Heldige meg!


Superfin krakk, disse husker nok de fleste fra 70tallet.


Råkul gammel kiste med plass til mye rart oppi...



Fin gammel taklampe med litt bling på toppen. Nydelig lys i glasskjermene.

Lampeskjermtips, en vakker blondeduk.


Antikke bilder med religiøse budskap. Utrolig vakre.




Min favoritt! Nydelig madonna med barn i gips.


Oppå et vitrineskap sitter en gammel skummelfin dokke som i sin tid kunne både gå og snakke, jeg var alltid redd for denne, men nå sitter den pent til pynt.


De som har opplevd 80tallet kjenner nok igjen dette bildet! "Wings of love"!


På veggen henger også to bilder av Skolegutten fra han var ett år gammel, de tok jeg selv med mitt gode gamle speilreflekskamera og Mamma fikk dem til 50årsdagen sin.


Og så er det litt morsomt å se bilder av seg selv som liten og sammenligne med mine to små. På dette bildet er jeg 6 år gammel.


10 dager igjen til jul...men viktigere, 9 dager til sola snur!

søndag 11. desember 2011

Ut på tur...

I helgen er vi på en kjapp liten førjulstur til Ålesund, og denne gangen valgte vi Hurtigruten som fremkostmiddel på turen oppover.


Vi reiste med MS Nordnorge som vel er kjent for de fleste etter serien "Hurtigruten-minutt for minutt" Bortsett fra noen vel gyngete tak ute på Stadthavet (hvor Skolegutten ble en smule blek om nebbet og måtte benytte seg av de fine små posene som er overalt på båten...huff) så hadde vi en fantastisk fin tur.


Ganske deilig å kunne slappe av med tekoppen i salongen rett utenfor lekerommet (der ungene kunne herje fritt) og bare hvile mens vår utrolig vakre kyst glir forbi utenfor de store vinduene. Ikke akkurat mangel på motiver for den som liker å fotografere.


Kikkerten på lekerommet ble flittig brukt, både Gullet og Skolegutten måtte sjekke utsikten flere ganger.






Det er vel ikke uten grunn at Hurtigruten kalles verdens vakreste sjøreise.