Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

mandag 30. april 2012

Sneakpeak Ikea Åsane

Jeg var så vanvittig heldig å vinne et Nikon D5100 kamera fra Elite foto hos Ving reiser nå nylig, og hva var vel bedre måte å innvie det på enn på dagens pressevisning av nye IKEA Åsane?

Her er et par små glimt av det knallfine nye varehuset, mer bilder og utfyllende informasjon kommer i neste innlegg.



Til dere som bor i Bergen kan jeg bare si GLED DERE! Det er et helt fantastisk utvalg i det nye varehuset og det er langt mer oversiktlig enn det gamle. Det var helt utrolig gøy å få en sniktitt i dag og få rusle rundt og fotografere og ha det kjekt sammen med andre bloggere og pressefolk.

søndag 29. april 2012

Fabelaktig salatbolle


Salatbollebilder fra evasolo.com, collage laget av meg.


Onsdag denne uken var jeg så heldig å få være med på Bloggtreff i Alvøen, arrangert av ElleMell. Fabelaktige Maia var med på treffet og delte ut en knallfin salatbolle fra Eva Solo til oss alle, hjertelig takk ♥
Den kommer vi nok til å bruke til både fruktsalat og vanlig salat, samt popcorn og annet snacks. Den er i melamin, så lett å håndtere og utrolig greit med hanken som gjør det enkelt for småfrøkner å bære den også.

Bloggtreffet var i galleriet hvor ElleMell og 2 andre damer selger sine skjønne egenproduserte ting og endel andre håndplukkede varer. Et besøk der kan absolutt anbefales, Alvøen i seg selv er et aldeles nyyydelig sted. Galleriet vi var i er åpent hver søndag.



ElleMell har laget kjolen på bysten, min kjole er fra H&M.



De andre damene som var med på treffet var Lang Rekke, Living4seasons, LadyLouise, Fruehuset, LillPastill og Duse Pasteller



Det ble servert nydelig mat og praten gikk livlig rundt bordet, det er utrolig hvor godt en slik kveld sammen med likesinnede damer gjør, latter og alvor om hverandre. Og det er alltid kjekt å treffe andre som også fotograferer maten sin uten å heve et øyenbryn!!! hehe ;)



Selv falt jeg veldig for de utrolig skjønne buksedressene som ElleMell lager, spørs om ikke Gullet skal få seg et par sånne som hun kan løpe rundt i nå som det nærmer seg sommer.



Sola skinner i Bergen i dag, og vi har tenkt oss på en liten bytur med en tur innom Trikkehallen der det er marked i dag. Fin søndag til dere ♥

-og til de som enda venter på Giveawaygavene sine, de er på vei! Ting Tar Tid... Beklager ventetiden

lørdag 28. april 2012

Nabogarasjesalg



I dag var vi så sjeldent heldige at noen arrangerte garasjesalg i gata vår :D -at ikke jeg visste om det litt før så skulle jeg jammen stilt meg opp og solgt unna litt jeg også. Kanskje jeg kan dra i gang et arrangement for vår del av gata senere i sommer eller til høsten.



Et vintagekjede med tre enkle kjeder i gyldent metall og en nydelig lås var et av funnene.



Søt liten sommerfuglbrosje fant vi også, jeg har noen øredobber fra tidlig 80tall som matcher.



Disse to nydelige vasene er supre til enkle blomster, og fikk også bli med oss hjem.



To fine steiner fikk vi med på kjøpet, ungene elsker å leke med sånne og bruker dem som små skatter. De er glatte og deilige å ta på.



Gullet fikk seg en sommerlig kjole fra Disneystore med prinsesseschwung, da hun prøvde den snurret hun rundt og bråstoppet mens hun ropte: Må bare hente sverdet mitt!!! I hennes verden er det helt naturlig at også prinsesser har sverd.



Veldig fornøyd med dette speilet som ble mitt for en femtilapp, det skal males (kanskje svart???) og brukes i gangen hvor jeg lenge har savnet et helfigurspeil. Perfekt å kunne bære det rett ned bakken og vel hjem, alltid litt risky å frakte speil over lange avstander sånn ellers.



Etter vi hadde komt oss vel hjem igjen fra vårlig spasertur og garasjesalgshopping så måtte vesle Gullet rett og slett ta seg en powernap før vi skal videre i lørdagsbesøk. Frisk luft er god sovemedisin!

fredag 27. april 2012

Marilyn wedding in Las Vegas

Jeg er med i en utfordring på nettstedet Polyvore som jeg akkurat har oppdaget (via Pinterest) og dette er en test på hvordan jeg kan publisere direkte derfra til bloggen. Ser ut som det funker ganske bra! Det er veldig morsomt å lage små collager med ulike tema og finne frem til ting man synes passer sammen. Blir nok min nye "dille" nå som jeg snart har pinnet alt som er å pinne på Pinterest, hehe!
Marilyn wedding in Las Vegas

Cream cocktail dress
$170 - modcloth.com

Rosamosario
$345 - net-a-porter.com

Rosamosario scalloped shorts
$220 - net-a-porter.com

Sydney evan jewelry
£695 - austique.co.uk

Gold diamond earrings
$8,745 - jcpenney.com

Gladys peony bouquet
£11 - maisonsdumonde.com

Paraplystativ er i boks!



Eller rettere sagt; Paraplystativet mitt er en boks!
-som jeg kanskje bør prøve å vaske av den gamle etiketten på..hmmm..


Jeg siklet lenge på noen knallfine gamle dropsbokser hos Den Grønne Baljen og så var jeg så heldig at jeg vant et gavekort i en giveaway på Baljebloggen. Så nå har paraplyen min endelig fått seg et sted å hvile trygt når den ikke er i bruk.

Når jeg først var i Den Grønne Baljen måtte jeg ha meg en liten runde i butikken og fant et nydelig lite pynteforkle som var på salg til halv pris.



Butikken er i ferd med å flytte så det er mange gode tilbud, titt innom om du er i nærheten, der er en fin blanding av gammel og nytt i ulike stiler. Kerstin som har butikken er så blid og hyggelig, man føler seg alltid hjertelig velkommen ♥
Litt spennende knask tok jeg også med meg hjem, de spiselige steinene passet perfekt i den vesle alveskålen.



Nå er våren her så stuebordet mitt er pyntet med lyserosa tulipaner i en hvit loppisvase (opprinnelig fra Sia), en søt rosa lotusglasslysestake fra Indiska og Wik & Walsøeskålen som jeg fikk i gave fra Bonytt for en stund siden.



Klikk på bildet for å komme til den nye nettbutikken til Den Grønne Baljen.


torsdag 26. april 2012

Forfatterspire

I dag har jeg en gjesteblogger her for aller første gang, det vil si jeg har fått tillatelse av min sønn, (9 år) å gjengi et eventyr som han selv har skrevet og illustrert. Jeg har gjengitt det ordrett med original form og rettskrivning. God fornøyelse!



min eventyr bok


det var en gang en gutt som hette karl. han hade en pistol. han hadde en portal til den 7ende demenkjon . han var god til og skyte sikte og trefe med pistolen. det kom et tråll med 3 armer 8 bein og 7 øjne. og karl han hdde blå oyne. svart hår og lav. pisstolen var gullfarge. trolle forsvant ? !



Trolle tok pisstolen til karl. Så nå har karl ingen pistol men han fant en ny pistol -en bedre en den første pisstolen den var blåfarget. Den kune velge va den kune kjyte flame is og laser den eier! Nå fikk han øye på trålle. på kamparenaen.



Karl mistet foten!! og trolle mistet en arm :( karl falt ned fra kamparenaen han falt 1000 meter han skadet beine og armene stygt. Fjese var fint og pisstolen var like hel



Sykebilen kom de hade en super medisin karl ble fikset av super medisinen. Trolle så karl han bede karl til strid. Karl sa ja de ble strid.



trolle frosset fast og døde karl fikk 100000000 hundremillioner kroner.



(Fyrverkeri - Borgemester - takk) snip snap snute da var eventyre ute.


tirsdag 24. april 2012

I ♥ Colargol



Noen loppefunn gir meg rett og slett hjertebank. Det er en kombinasjon av det uventede ved å finne en riktig liten skatt, gleden over å finne noe riktig fint, og fryden over hvor billig det er! Denne boken kjøpte jeg sammen med tre andre fine bøker til totalt 50 kr.



Årets beste loppefunn for min del er utvilsomt denne fantastisk fine boken om min barndoms helt Colargol. Den fant jeg i en kasse sammen med noen gamle ukeblader og uinteressante bøker. Langt borte fra de andre barnebøkene. Og dette er et av mine beste tips for å finne gode lopper. SE GODT ETTER PÅ UVENTEDE STEDER! -under bord, i "rotekasser" med forskjellig rusk og rask. Noen ganger er de beste skattene gjemt på helt andre steder enn der man forventer å finne dem.



Som liten så jeg den herlige bjørnen Colargol (Som kan synge i dur og moll hver dag fra ti til tolv!!!) på barneTV. Rommet mitt hadde tapet med Colargol på, og grønne Colargolgardiner med matchende trekk på taklampen.



I denne boken så havner Colargol og vennene hans i trøbbel i Ville Vesten, boken er i veldig fin stand, noe som er ganske sjeldent med så gamle bøker når man finner dem på loppemarked. Coveret er litt fuktskadet men inne i boken er sidene fine. Det skal bli gøy å høre hva sønnen min synes om historien om Colargol i Ville Vesten, frem til nå har han bare sett ham på YouTube.



Heldigvis kommer Colargol seg trygt hjem til foreldrene sine til slutt!
Inne i boken lå det et gammelt bokmerke med følgende visdomsord:

søndag 22. april 2012

Settekasse fornyes! DIY


En klassiker i bloggeland er å fornye gamle settekasser. I helgen var jeg så heldig å finne meg et perfekt oppussingsobjekt! Betalte 20 kr for den.

Her er min egen "gjør det lettvint!"-guide til fornyelse av settekasse.


Først brukte jeg et lite skrujern og en tang til å vippe ut/dra ut stiftene som festet bakveggen til settekassen.


Så skrelte jeg av det tynne laget med kork som var festet til bakplaten. Korken tok jeg vare på, så kan den brukes til andre prosjekter senere, foreksempel til å lage en korktavle.

Så var det bare å male ivei, milde måne for en pirkejobb!!! All ære til de som pusser opp slike settekasser stadig vekk, hvordan orker de det? Jeg bare klasset på et strøk med en rosaglitrende maling fra Panduro. Penselen er en helt enkel malepensel fra Ikea.


Mens malingen tørket klippet jeg en passelig bit med gavepapir (fra Panduro) som jeg limte på bakplaten med vanlig limstift. Litt av papiret brettet jeg bak.


Veldig enkelt og lettvint. Ingen tålmodighet her i huset til å klippe ørten små forskjellige papirbiter nei! ;)

-men om jeg skulle gjort det så ville jeg brukt "grinden" til å streke opp med blyant de ulike rommene og så limt dem på før jeg festet den ferdigmalte grinden på plass.

Jeg valgte å snu grinden bak frem fordi det var et par stygge kvisthull på den siden som opprinnelig var utsiden. Etter at malingen var tørr brukte jeg små stifter som jeg festet bakplaten på plass med.


Og simsalabim så har Gullet et sted å gjøre av alle de tusen småfigurene som er overalt.

Tror nok hordene av små Hello Kitty og andre småtterier skal trives i denne settekassen.


Må si meg ganske fornøyd med sluttresultatet, det tok toppen en time tilsammen å gjøre dette prosjektet.


Helgen har bydd på mange fine loppefunn, var på loppis både i går og i dag, mer om hva jeg fant der kommer utover i uken. Utrolig gøy når man finner fine ting, og enda er det mange loppemarkeder igjen fremover. Har du laget innlegg om dine loppefunn? Legg gjerne igjen link i kommentarfeltet, jeg elsker å lese om hva andre har funnet!