Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

onsdag 30. mai 2012

Moshi Monsters test



I dag fikk vi en stooor pakke med leker til testing, noe som falt i smak både hos storebror og lillesøster.



De fikk hver sin kule Moshi Monsterbamse med lyd, myke og gode å klemme på! Begge to likte bamsene sine og syntes de var fine å leke med.



I pakken var det også noen fine småfigurer som man kan samle på, det finnes hele 200 forskjellige figurer!



Disse falt også i smak både hos treåringen og niåringen.



Niåringen likte også samlekortene som var i pakken, disse kan man spille med eller bare samle på.



Treåringen elsket det lille armbåndet hun fikk med to søte figurer på, disse kan man også samle på, det finnes mange forskjellige.



DS spillet likte begge to å leke med, så det kan også passe for både gutter og jenter.



Om man vil ha mer morro med Moshimonsters kan man besøke hjemmesiden deres på www.moshimonsters.no
"Moshi Monsters er et nytt, gratis nettspill for jenter og gutter der du kan lage ditt eget virtuelle kjæledyr og ta vare på det på nett sammen med vennene dine."

søndag 20. mai 2012

Bruktfunn fra garasjesalget

I helgen har jeg hjulpet min mor med å arrangere garasjesalg, og det har jo vært rene skattejakten! Mye rart som dukket opp fra skuffer og skap, feks. denne fine matrosen som jeg selv har brodert i min barndom, hihi!



Noe av det kjekkeste med dette garasjesalget var at jeg fikk hilse på to av mine bloggevenninner, nemlig Marianne fra Kvardagslykke og Sigrid fra Refleksjon på livsvegen. Marianne hadde også med seg kjekke mannen sin og vesle vakre babyen, for ei skjønn jente ♥ Det var virkelig kjekt å hilse på damene, og kanskje blir det bloggetreff neste gang jeg er her oppe?



Litt måtte jeg selvsagt plukke med meg fra garasjesalget selv også, veldig praktisk når min mor og de kan kjøre tingene ned til meg i Bergen til sommeren. Falt for disse geniale vase/lysestakene som kan brukes begge veier.



Fine lysestaker har man alltid plass til en til av...denne i messing er bare skjønn!



Disse søte små miniatyrbildene har min mormor brodert. ♥ elsk ♥



Denne keramikkskåla husker jeg fra barndommens julefeiring, da inneholdt den nøtter.



Appelsinmarmeladeboks i nesten perfekt stand! Kjempefin inni også, så kan brukes til oppbevaring av ting fortsatt.



En knallblå glassvase, som øremerkes 17maifeiring i fremtiden, fylle den med hvite og røde roser og knytte et 17maisløyfebånd rundt.



-og min oldemors krakk skal også få være med til Bergen, den får seg nok nytt trekk etterhvert, men ellers er den jo helt strøken.



En nydelig stol ble også min, her skal det legges nytt trekk på setet, men ellers er den helt finfin, og god å sitte på er den også.



Og sist men ikke minst, en vakker liten hylle (sammenleggbar til og med) som min onkel laget og gav til min mor på hennes 17årsdag. Nå skal den få flytte til Bergen og henge på min vegg.



Et lite PS! til dere som bor i Ålesundsdistriktet, det er massevis av fine ting igjen, og det blir garasjesalg neste helg også, (lørdag 26 mai fra 14-19) med nye sjanser til å gå på skattejakt her.
Link til eventsiden på Facebook.
Link til Facebookalbum med bilder av endel av tingene som selges
.
-og til dere som bor i Bergen, om dere finne noe dere vil kjøpe så kan vi ordne med frakt til Bergen i sommer. Bare send meg en mail. miesmirakler@gmail.com

lørdag 19. mai 2012

Garasjesalg i Furlia (Skodje) søn 20 mai 14-19 og lørdag 26 mai 14-19

Min mor og de flytter og skal kvitte seg med masse forskjellig, om du bor i distriktet så kan du ta turen innom og gå på skattejakt. Jeg er her den 20 men ikke den 26. Se bildene for noen av tingene som selges. Mer blir lagt til etterhvert som det ryddes frem fra loft og kjeller. Hjertelig velkommen!
Link til eventsiden på Facebook (der ligger kart og link til Facebookalbum med bilder av endel av tingene som selges)









PS! Om det er noen i Bergen som ser småting de har lyst på, gi meg en lyd så kan jeg kanskje ordne med å ta med meg til Bergen :)

onsdag 16. mai 2012

Lettvint feiring?

Hos oss gjør vi det veldig lettvint! Litt 17maisnop i en skål. (Minimarshmallows og blå&røde M&M)



17maiservietter fra MENY til ca. 20 kr. Vi kan ikke ha bjørkekvister inne pga allergi så er jo bare knall å ha dem på serviettene isteden!



Flagg i paraplystativet...får nok bruk for både paraplyer og flagg i morgen etter gråværet utenfor å dømme...



Bunader til barna (Skolegutten sin kjøpt på supertilbud 99 kr på Coop og Gullet sin for 200 kr. brukt -opprinnelig fra name it) og 17maikjole fra Kappahl til meg (tilbud til 149,-) henger klare til bruk i morgen. Jeg har også bunad, men den henger i et skap på Sunnmøre og venter på å bli sydd ut, merkelig nok klarer jeg ikke lenger å presse meg inn i str. konfirmasjonsalder...hehe. Neste år håper jeg at den er blitt ordnet så jeg kan bruke den igjen, for det er en egen deilig følelse å strene nedover gaten på 17mai iført nasjonaldrakt.



Gleder meg til spekemat til frokost/lunsj i morgen, uten noe stress siden vi skal være hjemme og kose oss helt frem til aktivitetene starter på skolen på ettermiddagen. Så blir det laks til middag, det er tradisjon hos oss. Nam nam!



Så krysser vi fingrene for at det blir oppholdsvær, eller hvertfall at regnet kommer rett ned og ikke sidelengs...
Ønsker alle mine lesere en riktig feiende flott 17mai med pølser, is, kos og alt som hører til!
Hipp Hipp HURRA!

tirsdag 15. mai 2012

Billig boblemoro



Du trenger: vann, såpe, sugerør og barn. (Eller en barnslig voksen...)
Tapp vann i egnet beholder, fyll i litt såpe, dypp sugerørene nedi og blås ivei!



Dette var en hit når vi var små, og når jeg introduserte "trikset" til ungene mine i dag ble de vilt begeistret.
Fin utendørsaktivitet også med medbragt kopp eller balje.

mandag 14. mai 2012

Potebrød

Her i huset elsker ungene Polarbrød, populært kalt "Potebrød", og i dag tenkte jeg at det var på tide å prøve seg på en hjemmelaget variant. De man kjøper i butikken er dessverre forholdsvis usunne, så nå man lager dem selv har man litt mer kontroll på hva de får i seg. Man kan feks. kutte ut sukker, tilsette forskjellige frø eller urter mm.



Etter å ha googlet litt fant jeg en fin oppskrift hos Marias salt og søtt. Men jeg er sjelden i stand til å følge en oppskrift slavisk, så hos meg ble det ingen linfrø i deigen, rapsoljen ble erstattet med vårt melkefrie smør, og havremelk istedenfor vanlig melk. Havregrynet tok jeg bare i som det var rett fra posen, ikke noe mosing i blender eller noe sånt.



Jeg bare blandet sukker & gjær i en skål, helte oppi lunkent vann, lunken melk og det smeltede smøret, rørte til det ble oppløst, og så blandet jeg alt det tørre (havregryn, salt, litt hvetemel og mye sammalt mel) i en bolle og helte væsken oppi. Lot deigen heve i ca en time.



Så laget jeg flate leiver rett på stekeplata, kjevlet ikke, bare trykte dem flate med knokene/fingrene. Gullet hjalp til med å prikke dem med gaffel, de fikk heve bittelitt mens ovnen ble varm, og så stekte jeg dem i ca. 10 minutter.



De ble riktig så gode! Begge ungene var kjempefornøyde, så nå blir det sylferskt potebrød til kvelds her. Ser det ikke litt fristende ut?



PS! "Potebrød" navnet barna mine bruker kommer av at deres favoritt Polarbrød er de små med poteavtrykk på som heter "Lille Gaupefot". Vi kaller dem bare for Potebrød, og slik har vi endt opp med å kalle de store polarbrødene også for potebrød :)

fredag 11. mai 2012

Lekne lopper

Det er alltid spennende å kikke på lekene på loppemarked, noen ganger er man heldig og finner ting som minner en om barndommen som denne søte lille Paddingtonbamsen. (kommer til salgs!)



♥ Muldvarpen ♥ Dette grabbet jeg til meg i full fart, og gjorde amatørtabben å ikke telle bitene, argh! Kjipt :( Men det er jo _nesten_ komplett da...Om den manglende biten plager meg for mye kan jeg hvertfall bruke lokket, klippe ut som bilde og henge på veggen. Det er et tips til andre fine puslespill med manglende biter også. Om man gidder kan man også rett og slett lage den manglende biten ved å scanne/kopiere fra lokket, mekke riktig str. på data og printe ut, lime på et passelig tykt stykke papp, og voilá!



En veldig søt bok om livet på Saltkråkan. Skolegutten var ikke så interessert så denne skal selges, gi en lyd om du vil kjøpe. Boken har endel bilder i sort/hvitt.(miesmirakler@gmail.com)



Et kult retrospeil i hvitt og rosa fant jeg blandt klær og sko, vakler mellom å selge eller beholde, det er jo bare SÅ søtt :D



Det har vært endel slåssing om et sånt brett vi har fra før (også funnet på loppis) så ungene ble veldig fornøyde når de nå har hvert sitt!



To bøker til Skolegutten som han gleder seg til å lese. Det er fantastisk kjekt å finne fine bøker til en slikk og ingenting.



Legofigur Woody og en kul Duplo-apekatt, alltid fornøyd med å finne slike :)



Et gøyalt og enkelt spill for de aller minste. Hadde tenkt å selge dette, men heller litt til å beholde det selv, tror Gullet vil elske dette.



Nusselige små keramikkfigurer, disse kommer for salg i Eplabutikken etterhvert.



Små søte rammer som skal sortmales etterhvert. Helt dilla på rammer, må alltid ha med meg om jeg finner noen fine!



I julepyntavdelingen kan man ofte finne disse søte små soppene, de er jo i grunnen fine året rundt!



Et riktig bra kupp på dette loppiset fant jeg også blandt julepynten av alle steder...knalltøffe retrosolbriller fra Polaroid. De var fulle av krittstøv av alle ting, og så ganske shabby ut.



Men etter en grundig vask så de helt nye ut! Skikkelig kule eller hva? Litt store til meg kanskje, så blir vel å selge dem etterhvert :)



I helgen er det atter loppis, så får vi se om det blir noen nye kupp der! God helg til dere alle ♥