Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

torsdag 16. august 2012

Digital Kultur



Jeg får som regel det samme ansiktsuttrykket i respons hver gang jeg forteller noen hva jeg skal studere nå. Derfor et lite innlegg om hva jeg skal drive med denne høsten.



Slik blir studiet beskrevet på UiB sin hjemmeside: "Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Vårt hovedfokus er på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur og teknologi."



Enklere sagt handler det om hvordan kultur formidles digitalt og hvordan det påvirker oss, samt hvordan vi påvirker kulturen. Siden jeg har mellomfag i Kulturvern og kulturformidling i fagkretsen min fra før, samt andre fag som handler om kommunikasjon og psykologi er dette et studie som har stor interesse for meg.

De to fagene jeg skal ta denne høsten er "Kultur og normer i informasjonssamfunnet" og Webdesign. Allerede så tidlig som i 1997 begynte jeg å lage hjemmesider ved å skrive HTMLkoder i Notepad, noe jeg fikk nytte av bla. når jeg startet denne bloggen. Det skal bli gøy å gjenoppfriske gamle kunster og lære noen nye dette semesteret.


Når man velger seg en ny retning i livet leter man gjerne (bevisst eller ubevisst) etter tegn på at man har valgt riktig. I dag fikk jeg nærmest hakeslepp når det viste seg at en av bøkene jeg plukket med meg til en billig penge fra en bruktbutikk i Lillesand i ferien faktisk står på pensumlista til det ene faget jeg skal ta. 1984 av George Orwell. Klarere tegn på at man er på rett vei kan man vel knapt få?


Nå gjenstår det bare å finne seg en deltidsjobb, om noen vet om en passende en, send meg en e-post. miesmirakler@gmail.com

fredag 10. august 2012

Ikeakataloglansering



Endelig er den nye IKEAkatalogen her! Sammen med noen andre heldige utvalgte som Joy fra Moments of Joy og Hege fra Hus og hjem blir til fikk jeg være med på lanseringen av katalogen hos Ikea Sørlandet.



Katalogen ble høytidelig avduket, et stort øyeblikk ;)



Vi ble forsynt med deilig mat og drikke fra IKEAs sortiment, lekkert dandert på fat og smakte helt nydelig!



Nyheter er alltid spennende å få kikke på, og det er mye spennende i den nye katalogen.



Vi fikk med oss både en kingsize katalog og en vanlig, i fine goodybager som var fargerike vesker (også å få kjøpt hos IKEA)



To hovedtrender ble vi informert om, den etniske med fargemix og den mer rustikke nordiske. Fint at man kan velge mellom ytterpunkter når man selv skal mixe sin egen stil hjemme.



Min smak er nok mer i retning av den rustikke nordiske, men det kan også være fint med noen spreke fargeklatter og mønstre innimellom.



Tekstiler er et satsningsområde for IKEA i år, og vi fikk se hvordan en ordinær puff kan gis mer personlighet bare ved å sy et enkelt trekk. Vel, enkelt for de innleide sydamene til Ikea, litt usikker på om det er like enkelt for meg, hehe, men jeg har jo stiftepistol, som er flittig i bruk ved fornyelser med tekstil i mitt hjem :)



Plenty av fargerike tekstiler å velge mellom denne høsten! Bare å sette kreativiteten i sving!



Som vi ser av pressemateriellet vi fikk utlevert så er sørlendigene norgesmestre i oppusssing! Og det kan du lese mer om hos Aderposten HER. (De har jammen klart å få med oss 3 bloggedamene med ryggen til, ivrig fotograferende også, jeg er nr. 2 fra venstre.

søndag 5. august 2012

Eselet og brønnen


En dag falt et esel ned i en brønn. Dyret vrinsket hjelpeløst i timesvis, og bonden prøvde å finne ut hva han skulle gjøre. Til slutt bestemte han seg for at eselet var gammelt og brønnen trengte å bli fylt igjen uansett, det var ikke verdt det å prøve å redde eselet.

Han inviterte alle naboene sine til å komme og hjelpe ham med å fylle brønnen. De tok med seg spader og begynte å skubbe jord ned i brønnen. Først skjønte eselet hva som var i ferd med å skje og jamret forferdelig, men så, til alles forbauselse ble det helt stille.


Det kloke dyret hadde funnet en løsning.

For hver spade med jord som falt ned på ham, ristet eselet det av seg og tok et steg opp på den stadig økende haugen med jord. Til slutt var haugen så høy at dyret kunne stege ut av brønnen og lykkelig legge på sprang!


Livet kommer til å by oss alle på flere ulike varianter av dritt. Trikset for å komme ut av det er å riste det av seg og ta et steg opp. Vi kan komme ut av den dypeste brønnen ved å ikke stoppe, og ALDRI gi opp!


Rist det av deg og ta et steg opp!



Oversatt av meg fra Pinterest Alle illustrasjoner også fra Pinterest.