Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

søndag 28. oktober 2012

Hello Kitty kake

Gullet fylte 4 år tidligere denne uken, og i dag hadde vi et lite familiebesøk for henne, så da måtte det lages kake. Snuppa ville ha Hello Kitty kake, og det høres jo veldig greit ut, men det blir straks litt verre når man ALDRI har laget Hello Kitty kake før, ikke har noen form eller oppskrift og et minmalt bursdagsbusjett.



Men kake ble det jo....Til å være første gang ble den vel ganske bra? Veldig langt fra perfekt, men bursdagsbarnet ble fornøyd og den smakte godt og da er vel de to hovedkriteriene oppfylt.

Jeg tør å påstå at når jeg klarte å lage denne kaken så kan de fleste klare det! Så her en slags veiledning til de som kunne ha lyst å prøve seg.

1. Finn en grei mal til å lage selve formen på kaken. Det ser veldig enkelt ut å bare tegne opp en skisse av Hello Kitty, men IKKE LA DEG LURE....det er faktisk sykt vanskelig å få proporsjonene riktig, nok et eksempel på at enkel kunst faktisk er veldig krevende. Jeg har ikke printer og brukte endel tid på å prøve å feile før jeg kom på at Gullet hadde denne vesken som jeg kunne se etter, den hadde PERFEKT størrelse.



Dermed var det bare å legge vesken på et papir og tegne rundt. Så la jeg bakepapir over vesken og tegnet av nese, øyne og værhår mm. for å ha et holdepunkt for når kaken skulle pyntes.



2. Selve kaken. Toro pose langpanne, er ikke flau for å innrømme det engang, hah! MEN litt pimping måtte til...så jeg startet med å lage en liten eggedosis på tre egg og endel sukker, så tilsatte jeg selve kakemixen. Mens jeg holdt på med dette kom jeg på at det stod man skulle tilsette vann og smeltet smør også, så ble jeg lett panisk ved tanken på at nå hadde jeg tullet med væskebalansen!!! Ouch...så der ble det (som det alltid blir når jeg baker) litt sånn på slump..kanskje 2 desiliter vann istedenfor 3,5 som stod på posen. Så satte jeg deigen i kjøleskapet over natten.

3. Neste morgen, ut med kakedeigen og i ovnen med den. Langpanne, bakepapir, ca. 20 min på 180ish grader. Ovnen min har jo ikke noe som heter 180 grader så det ble et sted mellom 175 og 200.

4. Glemte å skrive at jeg lagde sjokoladesmørkrem kvelden før også. Mens kaken stekte, pisket jeg sammen litt vaniljesaus og fløte. (havrebasert og soyabasert)



5. Lot kaken kjølne på rist, delte den så i 2 like deler. Brukte en papp-variant av den opprinnelige papirskissen (halvparten av en pizzaeske....man tager hva man haver) og skjærte ut Hello Kitty hodet. Dette gikk forbausende greit. Nå var kaken selvsagt ganske skev så jeg måtte tenke veldig på hvordan jeg skulle skjære ut bit nr. 2 sånn at den tynne delen og den tykke delen kom motsatt som den første. Ikke spør meg mer nøyaktig om dette men jeg fikk det til. *puh*

6. Smørte et GODT lagt med vaniljekremen på den nederste delen før øverste delen ble lagt på. La på del 2, og det så helt nydelig ut.

7. Skulle smøre på sjokoladesmørkrem øverst på kaken. All vaniljekremen tøyt ut fra midten. *utstrakt banning og febrilsk slikkepottfekting* Fikk berget det i land på et vis. Kaken oppførte seg nærmest som en svamp så problemet løste seg litt av seg selv. Var glad jeg skulle ha marsipan utenpå!



8. Kjevlet ut et stykke med ferdigkjøpt hvit marsipan. Dette gikk forbausende lett. Strødde kjevlet og mitt fantastiske Tupperwarebakeunderlag med melis og hadde melis på hendene. Funket som bare rakkeren, ingen klebeproblemer whatsoever! Passet på å måle sånn ca. høyde på kaken i forhold til "ekstrakant" rundt kaken. Glemte at det måtte være litt ekstra nederst, berget det med å kjevle ut litt rosa marsipan i lange strimler som jeg la rundt hele kaken som et bånd nederst.

9. Lagde sløyfen av 2 strimler med rosa marsipan. Brettet endene av den ene strimmelen inn mot midten og la den andre rundt på midten. Formet den litt før jeg trykket den på plass på kaka.



10. Lagde øyne av marsipan og værhår av marsipan og malte dem med sort konditorfarge (rester fra sønnens STAR WARSbursdag i mars). Brukte tidligere nevnte bakepapirmal for å få riktig fasong og størrelse på øyne og værhår. Var heldig og hadde en gul Smarties i skapet som passet perfekt som nese! Juhu! og så var kaka ferdig.



Det ble endel rester og de brukte jeg til å lage noen minikaker. Stakk ut rundinger med et glass, stakk ut marsipan (hadde rester der også) med samme glasset, og pyntet litt med rester av sjokoladesmørkremen og litt strøssel. Stakk ut hjertepynt med små julekakeformer.



Alle gjestene syntes kaka var god, til og med min sønn som ikke er noen kakemons, så da var jeg fornøyd også! Nå er det ikke bursdag igjen før i mars så innen den tid har jeg forhåpentlig funnet idéen til den perfekte Minecraftkake som han vil ha.



Til sist må jeg takke både Revinyl for tips, og ikke minst Kikkis Planet og Bråtan for god inspirasjon!

lørdag 27. oktober 2012

Det enkle er ofte det beste

Min sønn er en fantasifull fyr. I dag laget han denne fine lille klementinmannen, som fikk meg til å tenke på Halloweengresskar.



Enkelt og så fint! -og kan brukes til å dekorere med utenom Halloween også, i bursdager, til jul (putt en nisselue på toppen) og beste av alt er jo at man kan spise pynten når festen er over!

Mer inspirasjon om du er en av dem som feirer Halloween kan du feks. finne hos nille på Facebook.

torsdag 25. oktober 2012

Vant du? -og ny sjanse...



Den heldige vinneren av den vakre lykten fra Holmegaard ble
Heidi med bloggen Hvite blonder og myke karameller.
Hjertelige gratulasjoner til deg!



MEN, dere andre får en ny sjanse nå til å vinne noe fint fra Holmegaard, to søte små telysestaker med skjønt julemønster på.



Serien Holmegaard Christmas er tradisjonsrik og med nostalgiske mønstre som skaper den gode julestemningen i heimen ♥





Selv har jeg fått glasskrukken til å ha småkaker i og godteskålen, både vakre og anvendelige begge to.



Men i giveawayen er det altså de to søte telysestakene dere kan vinne denne gangen.



Samme reglene som før, ekstra lodd for å linke fra din egen blogg eller deling på Facebook.
Om du ikke har egen blogg, husk å legge igjen din e-postadresse.



Lykke til!


Ellers er det full rulle med oppgaver og fortsatt jobbsøking (hvor vanskelig kan det være å få seg en grei deltidsjobb da???) så dagene og ukene flyr fort! I dag falt den første snøen her i Bergen også, så nå er vinteren på vei for alvor ser det ut som. PS! Oppdaterer stadig litt i Eplabutikken min, ta gjerne en tur innom.

fredag 19. oktober 2012

Nye loppefunn

Nå er Eplabutikken min oppdatert med litt nye lopper, ta en titt om det er noe som frister, og tips gjerne andre om du kjenner noen som liker loppefunn.



Travle tider hos meg med studier og jakt på deltidsjobb, så bloggingen lider...men snart blir det enda en ny giveaway, så følg med...

tirsdag 9. oktober 2012

Holmegaard Hurricane lykt giveaway



Bloggen har nettopp passert 70.000 besøkende, og det må markeres med en giveaway!





Jeg har fått lov til å gi bort en nydelig Hurricane lykt fra Holmegaard i frostet glass med lærhank.
Lykten som jeg gir bort er i størrelse medium (24,8cm).



Lykten er designet av Maria Berntsen og finnes også i størrelsene 16 cm og 29 cm.
Det frostede glasset er nytt for sesongen men den finnes fra før i klart glass, også i nevnte størrelser.



Om du vil sikre deg et ekstralodd, ta med øverste bildet til bloggen din og link til giveawayen.

Trekning blir på Gullet sin bursdag, 24 oktober. Lykke til hver og én av dere!


PS! Vunnet i giveaway tidligere og premie ikke kommet frem til deg? Gi meg en lyd! miesmirakler@gmail.com

lørdag 6. oktober 2012

Tre fine fyrer



I dag kombinerte jeg skolearbeid med fornøyelser ved å gå på Forfattersleppet 2012 sitt arrangement "Lyrikk vs Musikk" i Logen Bar her i Bergen. Vi trengte bilder fra Forfattersleppet til hjemmesideprosjektet vårt, og jeg fikk prøve meg på litt fotografering.



Tre interessante menn var invitert for å snakke om hva som skiller musikkteksten og poesien og deres vekselvirkninger på hverandre. Forfatter Frode Grytten, musiker John Olav Nilsen og multikunstner Pedro Carmona-Alvarez samtalte og underholdt oss i publikum med sine synspunkter på dette temaet. En nokså tettpakket Logen Bar viste at mange var nysgjerrige på dette.



Det var interessant å høre at Frode Grytten ble inspirert til å begynne å skrive på grunn av punkmusikken. Hvem skulle trodd det? Slik jeg forstod det så gav punkens idé om at "hvem som helst kan gjøre hva som helst" ham en dytt til å våge å bli forfatter.



John Olav Nilsen på sin side opplevde hiphop'en sitt inntog som en liten revolusjon i sin verden.



Hiphop var med å bevisstgjøre Nilsen på at sanger kunne være fortellinger om eget eller andres liv. I motsetning til punken hvor alt var lov, var hiphop en streng stil å følge med føringer for hva man skulle høre på, gjøre på og hvordan man skulle kle seg. Det ble almenn latter både på scenen og i salen når han avslørte at de måtte ty til jeans for gravide damer fordi det på den tiden ikke var baggy nok jeans å få tak i til hiphop stilen!



Selv har jeg stått side ved side med Nilsen i bokavdelingen på loppemarked, så jeg visste fra før at han er glad i litteratur, og musikken hans bærer preg av det med de historiene han forteller. Han har jo også blitt kalt gatepoet som Carmona-Alvarez påpekte.



Pedro Carmona-Alvarez som både er forfatter og musiker styrte samtalen sikkert og kom med mange interessante spørsmål og inspill underveis. Det er liten tvil om at musikk og lyrikk inspirerer og flettes inn i hverandre, til glede for oss i publikum som elsker begge deler. Det var også interessant å høre hvordan de hadde en felles forståelse av at de beste kjærlighetshistoriene hadde en mørk tone, en trussel om at alt kunne gå til helvete, men også en flik av håp og av lys selv i de mørkeste historiene. Her siterte Grytten Leonard Cohen "There is a crack in everything, that's how the light gets in".



I kveld skal Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez underholde på Chagalle med sin tolkning av Bruce Springsteens "Nebraska", selv får jeg dessverre ikke kommet meg dit, men jeg kan trygt anbefale andre som elsker lyrikk og musikk å ta turen.