Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

torsdag 16. august 2012

Digital Kultur



Jeg får som regel det samme ansiktsuttrykket i respons hver gang jeg forteller noen hva jeg skal studere nå. Derfor et lite innlegg om hva jeg skal drive med denne høsten.



Slik blir studiet beskrevet på UiB sin hjemmeside: "Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Vårt hovedfokus er på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur og teknologi."



Enklere sagt handler det om hvordan kultur formidles digitalt og hvordan det påvirker oss, samt hvordan vi påvirker kulturen. Siden jeg har mellomfag i Kulturvern og kulturformidling i fagkretsen min fra før, samt andre fag som handler om kommunikasjon og psykologi er dette et studie som har stor interesse for meg.

De to fagene jeg skal ta denne høsten er "Kultur og normer i informasjonssamfunnet" og Webdesign. Allerede så tidlig som i 1997 begynte jeg å lage hjemmesider ved å skrive HTMLkoder i Notepad, noe jeg fikk nytte av bla. når jeg startet denne bloggen. Det skal bli gøy å gjenoppfriske gamle kunster og lære noen nye dette semesteret.


Når man velger seg en ny retning i livet leter man gjerne (bevisst eller ubevisst) etter tegn på at man har valgt riktig. I dag fikk jeg nærmest hakeslepp når det viste seg at en av bøkene jeg plukket med meg til en billig penge fra en bruktbutikk i Lillesand i ferien faktisk står på pensumlista til det ene faget jeg skal ta. 1984 av George Orwell. Klarere tegn på at man er på rett vei kan man vel knapt få?


Nå gjenstår det bare å finne seg en deltidsjobb, om noen vet om en passende en, send meg en e-post. miesmirakler@gmail.com

13 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken spännande höst du har framför dig, det är bara att önska dig lycka till! Idag rekommenderade yngsta sonen mig att jag skulle läsa 1984...konstigt sammanträffande?!

Ha en fin kväll!
Klem,
Regina

ELLEMELL sa...

Så spennende med noe helt nytt!
Håper virkelig det er som du tenker, og at det blir kjekt også:)

Deltidsjobb? Blir du ikke fulltidsstudent? Eller tenker du ettermidager?

Mie fra Mies Mirakler sa...

Joda, jeg blir i prinsippet fulltidsstudent, men det er ikke undervisning hver dag, og noen uker er "skriveuker", pluss at jeg jo kan jobbe de helgene/kveldene jeg har barnefri, og på dagtid de dagene jeg ikke har forelesninger etc. så trenger en jobb som er fleksibel. :) *♥*

MissMette sa...

Høres vanskelig ut, hihi... men også veldig spennende ut. Jeg syntes Webdesign hørtes veldig spennende ut, det hadde vært kjekt å ta... Håper du finner deg en deltidsjobb, og så ønsker jeg deg masse lykke til fremover ღ Fortsatt fin kveld og uke til deg :) Klem fra Mette

Mor Inger`s hus sa...

All mulig lykke til med studiet. Høres spennende ut.
Og du får helt sikkert en liten jobb :)

Klem Inger

Refleksjon på livsvegen sa...

Så spennande!
Lukke til ORB-)

Stor klem

Refleksjon på livsvegen sa...

Lukke til! (skulle det stå)

Fabelaktig sa...

Så gøy og spenndne :)
Tøffe tøffe deg!

Fin fredag, søte!
klemklem

Solstrålå sa...

Hei på deg Mie!
Ja nå er det år og dag siden jeg har vært innom og sett på miraklene dine!
Og du slette tid for flotte studier du holder på med,,,må vel innrømme at det ligg litt over min fatte evne.
Men heldigvis er vi forskjellige vi mennesker,og forskjellige interesser gjør det hele litt mer fargerikt!
Masse lykke til med spennende studier!
God helg,og en god varm klem fra Sol

Spirea sa...

Å, det der hørtes spennende ut syns jeg :) og dessuten - så fint å kunne gjøre noe nytt og annerledes!! Ikke "mannen i gata" som studerer dette tror jeg, så fint å skille seg ut. jeg tror du har en super høst i møte :) håper du finner en perfekt deltidsjobb også :) ønsker deg en skjønn helg :) klem

Eple sa...

Lykke til med studier- som forøvrig høres veldig spennendes ut.

Hiltonfruen sa...

WOW! Så spennende studier:-)
Tøff blogg du har også,
Lagt meg til som følger og gleder meg til fortsettelsen.
Klem Monica.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Dette hørtes spennende ut. Nesten så jeg fikk lyst til å studere igjen....men bare nesten, hi hi. Lykke til.