Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

søndag 28. oktober 2012

Hello Kitty kake

Gullet fylte 4 år tidligere denne uken, og i dag hadde vi et lite familiebesøk for henne, så da måtte det lages kake. Snuppa ville ha Hello Kitty kake, og det høres jo veldig greit ut, men det blir straks litt verre når man ALDRI har laget Hello Kitty kake før, ikke har noen form eller oppskrift og et minmalt bursdagsbusjett.Men kake ble det jo....Til å være første gang ble den vel ganske bra? Veldig langt fra perfekt, men bursdagsbarnet ble fornøyd og den smakte godt og da er vel de to hovedkriteriene oppfylt.

Jeg tør å påstå at når jeg klarte å lage denne kaken så kan de fleste klare det! Så her en slags veiledning til de som kunne ha lyst å prøve seg.

1. Finn en grei mal til å lage selve formen på kaken. Det ser veldig enkelt ut å bare tegne opp en skisse av Hello Kitty, men IKKE LA DEG LURE....det er faktisk sykt vanskelig å få proporsjonene riktig, nok et eksempel på at enkel kunst faktisk er veldig krevende. Jeg har ikke printer og brukte endel tid på å prøve å feile før jeg kom på at Gullet hadde denne vesken som jeg kunne se etter, den hadde PERFEKT størrelse.Dermed var det bare å legge vesken på et papir og tegne rundt. Så la jeg bakepapir over vesken og tegnet av nese, øyne og værhår mm. for å ha et holdepunkt for når kaken skulle pyntes.2. Selve kaken. Toro pose langpanne, er ikke flau for å innrømme det engang, hah! MEN litt pimping måtte til...så jeg startet med å lage en liten eggedosis på tre egg og endel sukker, så tilsatte jeg selve kakemixen. Mens jeg holdt på med dette kom jeg på at det stod man skulle tilsette vann og smeltet smør også, så ble jeg lett panisk ved tanken på at nå hadde jeg tullet med væskebalansen!!! Ouch...så der ble det (som det alltid blir når jeg baker) litt sånn på slump..kanskje 2 desiliter vann istedenfor 3,5 som stod på posen. Så satte jeg deigen i kjøleskapet over natten.

3. Neste morgen, ut med kakedeigen og i ovnen med den. Langpanne, bakepapir, ca. 20 min på 180ish grader. Ovnen min har jo ikke noe som heter 180 grader så det ble et sted mellom 175 og 200.

4. Glemte å skrive at jeg lagde sjokoladesmørkrem kvelden før også. Mens kaken stekte, pisket jeg sammen litt vaniljesaus og fløte. (havrebasert og soyabasert)5. Lot kaken kjølne på rist, delte den så i 2 like deler. Brukte en papp-variant av den opprinnelige papirskissen (halvparten av en pizzaeske....man tager hva man haver) og skjærte ut Hello Kitty hodet. Dette gikk forbausende greit. Nå var kaken selvsagt ganske skev så jeg måtte tenke veldig på hvordan jeg skulle skjære ut bit nr. 2 sånn at den tynne delen og den tykke delen kom motsatt som den første. Ikke spør meg mer nøyaktig om dette men jeg fikk det til. *puh*

6. Smørte et GODT lagt med vaniljekremen på den nederste delen før øverste delen ble lagt på. La på del 2, og det så helt nydelig ut.

7. Skulle smøre på sjokoladesmørkrem øverst på kaken. All vaniljekremen tøyt ut fra midten. *utstrakt banning og febrilsk slikkepottfekting* Fikk berget det i land på et vis. Kaken oppførte seg nærmest som en svamp så problemet løste seg litt av seg selv. Var glad jeg skulle ha marsipan utenpå!8. Kjevlet ut et stykke med ferdigkjøpt hvit marsipan. Dette gikk forbausende lett. Strødde kjevlet og mitt fantastiske Tupperwarebakeunderlag med melis og hadde melis på hendene. Funket som bare rakkeren, ingen klebeproblemer whatsoever! Passet på å måle sånn ca. høyde på kaken i forhold til "ekstrakant" rundt kaken. Glemte at det måtte være litt ekstra nederst, berget det med å kjevle ut litt rosa marsipan i lange strimler som jeg la rundt hele kaken som et bånd nederst.

9. Lagde sløyfen av 2 strimler med rosa marsipan. Brettet endene av den ene strimmelen inn mot midten og la den andre rundt på midten. Formet den litt før jeg trykket den på plass på kaka.10. Lagde øyne av marsipan og værhår av marsipan og malte dem med sort konditorfarge (rester fra sønnens STAR WARSbursdag i mars). Brukte tidligere nevnte bakepapirmal for å få riktig fasong og størrelse på øyne og værhår. Var heldig og hadde en gul Smarties i skapet som passet perfekt som nese! Juhu! og så var kaka ferdig.Det ble endel rester og de brukte jeg til å lage noen minikaker. Stakk ut rundinger med et glass, stakk ut marsipan (hadde rester der også) med samme glasset, og pyntet litt med rester av sjokoladesmørkremen og litt strøssel. Stakk ut hjertepynt med små julekakeformer.Alle gjestene syntes kaka var god, til og med min sønn som ikke er noen kakemons, så da var jeg fornøyd også! Nå er det ikke bursdag igjen før i mars så innen den tid har jeg forhåpentlig funnet idéen til den perfekte Minecraftkake som han vil ha.Til sist må jeg takke både Revinyl for tips, og ikke minst Kikkis Planet og Bråtan for god inspirasjon!

16 kommentarer:

Katrine Helen sa...

Synes både kaken og ekstrakakene ble kjempe fine jeg:)
Gratulerer med snuppa sin bursdag:)

Trine sa...

Utrolig fin. Snuppa mi hadde ELSKET den:)
Men jeg lover: Jeg hadde IKKE fått det til.
Gratulerer så mye med Prinsessa:)

MøbelPøbel sa...

Det ble jo kjempefin!! Imponert jeg!
Hvis Kaia ønsker seg Kitty-kake til neste år skal jeg bla tilbake til dette innlegget:)

Refleksjon på livsvegen sa...

Gratulere til Gullet!

Og SÅ flott kake!!!

Fin ny veke :-)

Bråtan sa...

Så fin den ble :) så koselig at jeg inspirerte deg! Takk for link ;)
Klem Renate

Berit sa...

så flotte kaker. Ha en fin dag

LilleLeo sa...

Kaken ble jo kjempe fin! Du skulle sett den jeg laget til Lillebror sin bursdag. Holy moly, den så ut som.. tja.. Det går egentlig ikke helt an å beskrive den. Smørkremen var veldig militærgrønn i hvertfall. Stygg som faen. :knegg:

Monica sa...

Hei på deg.
Synes kaken din ble kjempeflott jeg!!
Gratulerer så masse med overstått til den skjønne prinsessen din.
Ønsker deg en riktig fin dag.
Smil og klem fra Monica

Mattisheimen sa...

Kaka ble jo kjempefin! Den smakte sikkert godt og. Antar prinsessa di ble fornøyd =)

Ha en fin kveld!

Renate

Christine sa...

Så flott kaken ble da!! Og de småkakene var jo veldig søte også=)

Du er flink!!!

Ønsker deg en koselig mandag=)
Klem fra Christine

Spirea sa...

Bare ett ord å si: IMPONERT!!


(...også skal jeg huske å innom her når min lille snuppe snart kommer til å "kreve" noe tilsvarende ;))

God uke til deg!

Huldra sa...

Gratulerer så mye til din lille-store prinssse!
Dette klarte du såvisst supert. Knallfin ble den, og det ble småkakene også. :)

Gi en stoor klem fra Huldra! :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Blogga ein sneak peek av tallerkenhylla eg kjøpte på mora di sitt flyttesalg...
Den er kome på veggen for lenge sidan og er fortsatt brun..

klem

PS: vonar dagane dine er gode :-)

http://www.ninasskatter.com/ sa...

tusen takk for tips,jeg er blitt så glad i baking.Du er bare såååå flink:)

Fabelaktig sa...

Hei søte deg,
jeg må bare takke for fine ord du har lagt igjen hos meg, jeg blir så glad!

Så flink du er, for noe sånt hadde aldri jeg kunne fått til! Heldige lillegull :)

Ønsker deg en fortsatt nydelig helg, her er vi snart ferdig med fase 1 av renoveringen i heimen *hurra*

Stor klem
-Maia

Huldra sa...

Går det bra med deg vennen..? Blir jo rent bekymret når godeste Mie har hatt lotteri, og ikke gir lyd. Det er ikke helt deg. Krysser fingrene for at alt er vel og sender en stor klem uansett :)