Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

lørdag 6. oktober 2012

Tre fine fyrerI dag kombinerte jeg skolearbeid med fornøyelser ved å gå på Forfattersleppet 2012 sitt arrangement "Lyrikk vs Musikk" i Logen Bar her i Bergen. Vi trengte bilder fra Forfattersleppet til hjemmesideprosjektet vårt, og jeg fikk prøve meg på litt fotografering.Tre interessante menn var invitert for å snakke om hva som skiller musikkteksten og poesien og deres vekselvirkninger på hverandre. Forfatter Frode Grytten, musiker John Olav Nilsen og multikunstner Pedro Carmona-Alvarez samtalte og underholdt oss i publikum med sine synspunkter på dette temaet. En nokså tettpakket Logen Bar viste at mange var nysgjerrige på dette.Det var interessant å høre at Frode Grytten ble inspirert til å begynne å skrive på grunn av punkmusikken. Hvem skulle trodd det? Slik jeg forstod det så gav punkens idé om at "hvem som helst kan gjøre hva som helst" ham en dytt til å våge å bli forfatter.John Olav Nilsen på sin side opplevde hiphop'en sitt inntog som en liten revolusjon i sin verden.Hiphop var med å bevisstgjøre Nilsen på at sanger kunne være fortellinger om eget eller andres liv. I motsetning til punken hvor alt var lov, var hiphop en streng stil å følge med føringer for hva man skulle høre på, gjøre på og hvordan man skulle kle seg. Det ble almenn latter både på scenen og i salen når han avslørte at de måtte ty til jeans for gravide damer fordi det på den tiden ikke var baggy nok jeans å få tak i til hiphop stilen!Selv har jeg stått side ved side med Nilsen i bokavdelingen på loppemarked, så jeg visste fra før at han er glad i litteratur, og musikken hans bærer preg av det med de historiene han forteller. Han har jo også blitt kalt gatepoet som Carmona-Alvarez påpekte.Pedro Carmona-Alvarez som både er forfatter og musiker styrte samtalen sikkert og kom med mange interessante spørsmål og inspill underveis. Det er liten tvil om at musikk og lyrikk inspirerer og flettes inn i hverandre, til glede for oss i publikum som elsker begge deler. Det var også interessant å høre hvordan de hadde en felles forståelse av at de beste kjærlighetshistoriene hadde en mørk tone, en trussel om at alt kunne gå til helvete, men også en flik av håp og av lys selv i de mørkeste historiene. Her siterte Grytten Leonard Cohen "There is a crack in everything, that's how the light gets in".I kveld skal Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez underholde på Chagalle med sin tolkning av Bruce Springsteens "Nebraska", selv får jeg dessverre ikke kommet meg dit, men jeg kan trygt anbefale andre som elsker lyrikk og musikk å ta turen.

7 kommentarer:

Nora sa...

For et fint innlegg! Bildene er jo supre til siden vår :)

Barbros lille atelier sa...

Så spennende!
Og kjempefine bilder du har tatt!
Superflink fotograf:-)

Klem

Fabelaktig sa...

Ett spennende og herlig innlegg :)

Fin start på uken ønskes deg.
Her er det en liten uke igjen før kofferten pakkes og vi flyr til andre siden av atlanteren.

klem

Eple sa...

Dette burde jeg virkelig fått med meg, skjønner jeg. Men du formidlet det bra, så sånn sett har jeg jo fått med meg noe av det likevel. :)

♥LYKKE♥ Marianne sa...

Herlig innlegg ja! :)
Takk for fine ord, søte du!
Når kjem du oppover att?

Klem

♥LYKKE♥ Marianne sa...

Herlig innlegg ja! :)
Takk for fine ord, søte du!
Når kjem du oppover att?

Klem

Huldra sa...

Dette så kos ut. Moro å kunne kombinere det kulturelle med skolearbeid.
Går det bra med deg? Rart å ikke høre så mye fra deg vet du, men jeg skjønner jo godt hvor fokuset ligger om dagen. Stor klem! :)