Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

fredag 21. januar 2011

Utfordring hos Åpent hus

En av mine favorittblogger, Åpent hus har en giveaway med tilknyttet utfordring, og den er jeg selvsagt med på!

Jeg oppfordrer deg til å presentere noe som har stor immatriell verdi for deg. (altså som har verdi langt ut over hva det koster) og forklare hvorfor. Send utfordringen videre til to andre bloggere.

De to bloggerne jeg har lyst til å utfordre er to andre av mine favorittblogger Romantisk Retro og HverdagsLYKKE for de har alltid så vakre bilder og gode ord, så håper de tar utfordringen fra Åpent hus til glede for oss andre :D

Tingen jeg har lyst til å presentere er et lite smykkeskrin etter min kjære Farmor. Det er ganske lite og veldig spesielt (jeg har hvertfall aldri sett maken noe sted).Dekoren på skrinet er en påfugl, og det er en fugl som alltid har fascinert meg. Jeg aner ikke hvor skrinet kommer fra eller hvor gammelt det er, men det er hvertfall minst 40 år gammelt for det har eksistert så langt tilbake jeg kan huske.

Jeg husker at det alltid var veldig spennende som liten jente å få titte oppi og se på smykkene som ble oppbevart der.


Nå i mitt eie inneholder det tre ting. Et smykke som min Farmor fikk til sin konfirmasjon, en ring som var hennes, (Jeg kan fortsatt se hendene hennes for meg, fuktige eller deigete, hun holdt alltid på med noe matlaging eller andre huslige sysler, og med ringen på) og en nål som er etter min Farfar, sistnevnte er også litt spesiell, den skrus av i ene enden.

Skrinet står i en hylle i stuen min sammen med endel andre ting og tang, og det er fint å kunne hvile blikket på det hver eneste dag. Det er noe eget ved arvede gjenstander som har tilhørt et menneske man elsket veldig høyt, man føler at den personen lever gjennom tingen såvel som i hjertet og tankene. Gode minner!


Har du lyst til å være med, gå til Åpent hus sin blogg :)

13 kommentarer:

Har en drøm... sa...

Herlig ♥ Er så vakkert med slike små saker som man har arvet;)

Ha en herlig helg!

Klem Line

Solstrålå sa...

Nydelig,mer verd enn gull slike skatter!
Minnene er dyrebare!
Goe klem fra Sol

RomantiskRetro sa...

Søteste Mie-venn!
Takk for oppfordringen. Og for et herlig blogglotteri. Takk, TAKK for de gode ordene i bloggen din. Det varmer mer enn du aner. Jeg er så utrolig glad for at DU er her, og for at jeg har funnet deg her i bloggland.

Ha en herlig kveld, du vakre!
Klemmer fra An-Magritt

Li/Småtingene sa...

Så flott utfordring! Og en fin skatt du har etter farmor.
Setter mer og mer pris på disse tingene med åra, kjenner jeg - de som kommer fra noen som vi ikke har rundt oss mer... Mistet selv nettopp bestemora mi; og har noen få kjære ting etter henne... Skal se om det blir tid til å kaste seg på utfordringen litt senere ;-)

Ønsker deg ei suuperflott helg, kjære Mie!

sigrid sa...

Så kjekt med slike ting som fører tankane til dei vi har vårt utspring i frå..

Fortsatt vakker helg :-)

Monica sa...

For en fin skatt du har vært heldig å få arve :) Fint med slike spesielle ting med historie!
Jeg har hatt en laaaang pause fra blått, før var ALT blått nemlig :) Men nå etter en del år tror jeg det blir mer og mer blått hjemme igjen :)
God bedring til gullet :) Og god helg! Klem fra Monica

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Hej Mie, TUSEN TACK för de rara orden du skrev i min blogg, ang min hua blogg-header. Jag kännde verkligen att jag måste hjälpa vårens ankomst på traven så jag "vårstylade" hela heladern med blommor jag fått av min make, franska liljorna jag älskar och sköna ting från Greengate :-)

Hoppas våren snart är här!!!

Ha en fin helg!

Kram Helena /franska liljan

Hvite engler sa...

flott! så heldig du er...♥ ønsker deg en fortsatt fin helg, klemmer

Jenny sa...

Hej Mie!
Hoppas allt är bra med dig!
Oj, jag har missat att välja en premie, finns det en prisma kvar tar jag gärna den!

Har du kvar min adress förresten, annars mailar jag den på nytt!

Tusen tack!

Klemer Jenny

Anonym sa...

Nydelig skatt du har fått.
Ha en fin helg.
Klem fra Mio

Sølvi sa...

Hei Mie:-) takk for fin kommentar i bloggen min <3 de hjertene har jeg laget på broderimaskinen min, kjøpt noen filer fra USA.. Som jeg kan lage slike hjerter med. Snart kommer jeg til å ha en ny give away i bloggen min, så mulig det blir noe broderiting;-) bare å følge med:-) ha en fin helg! Klem - manias-

Åpent hus sa...

hei Mie
takk for at du gjorde meg oppmerksom på skrivetabba mi.

og lykke til i lotterit inne hos meg
veldig kjekt å se hva som betyr noe spesielt for deg. tusen takk for at du deler.

og riktig god helg

klem fra
Åpent hus

emblas-kanel sa...

Kjære Mie.
Takk for koselig kommentar inne hos meg, og så artig at du også har et slikt smykkeskrin. Jeg har heller ikke sett slike andre steder.:-) Jeg har hatt smykkeskrinet bestandig, og det blå som var mammas har hun også hatt så lenge jeg kan huske.
For en flott blogg du har. Legger meg som følger. Har ikke kommet så langt at jeg har fått tittet innom bloggene Li sendte awarden videre til, men det er så artig å oppdage "nye" blogger. Ha en fin kveld, og igjen takk for at du linket til ditt innlegg om ditt smykkeskrin.
Klem fra Eva (emblas-kanel)