Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

tirsdag 8. mai 2012

Reisetips- Før turen

Forberedelser før turen er en viktig del av en god reiseopplevelse, og der er nettet genialt for å finne ut ting om reisemålet. Jeg pleier å bruke Google for å finne frem til informasjonen jeg trenger, søke etter bilder, kart og lignende så jeg har det klart før vi kommer til reisemålet. Det kan være greit å legge informasjonen i en egen liten mappe i håndbagasjen, alternativt lagre på mobil/ipad/pc.Ofte kan man kjøpe billetter på forhånd via nettet, foreksempel til fornøyelsesparker og lignende. (Husk utskrift fra mail med referansenummer, og legg det gjerne inn på mobilen også som en ekstra sikkerhet.) Ofte får man billettene billigere på denne måten.

Om man foretrekker den "gammeldagse" måten å søke informasjon på er biblioteket en fin kilde, der kan man feks. låne guidebøker (husk å sjekke årstall for utgivelse for å se hvor aktuell informasjonen er). Og i bokhandlene kan du finne et godt utvalg i både kart og reisehåndbøker om du ønsker å ha det med deg på turen.Her er det lurt å investere i forhold til hvor ofte/lenge man skal til reisemålet, jo lengre tur/jo oftere man drar dit, jo større bok er det greit å ha, er det bare en helgetur eller man kun skal til stedet én gang finner man nok den ifoen man trenger i en av de mindre guidebøkene. Jeg liker Lonely Planet sine guidebøker. De finner du her: http://shop.lonelyplanet.com

Det er også lurt å sjekke over kofferter/bager/vesker noen dager før man skal begynne med pakkingen for å se at alt er i orden med dem så man ikke oppdager eventuelle feil og mangler kvelden før man skal dra.

Ikke minst må man sjekke passet i god tid ved utenlandsturer, spesielt til barna, som går ut på dato mye raskere enn voksne sine.Mer info om pass finner du her: http://www.politi.no/tjenester/pass/Skal du til mer eksotiske steder, er vaksiner også noe man bør sjekke opp, mer informasjon om det kan du finne her: http://www.fhi.no

For de som meg som reiser med allergikere kan det være nyttig å ha med seg en guide over aktuelle matvarer på riktig språk for landet man drar til, der har NAAF noen greie brosjyrer som man kan bestille eller laste ned i PDF-format. Du finner dem her: http://www.naaf.no/no/tjenester/Bestill/Matparlorer/Ha en utskrift av matparløren i det aktuelle språket i lommeboken/håndveska så er den alltid med når du trenger den.Husk også å forberede hjemmet ditt på reisen, ordne med henting/oppbevaring av post, stell av evt. dyr og planter. I neste innlegg med reisetips vil jeg ta for meg tema pakking til reisen.

1 kommentar:

Fabelaktig sa...

Så mange fine tips du deler :)

Fin tirsdag til deg, min skjønne!
varm&god klem