Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

mandag 16. mai 2011

Mystiske ting...

Søndag besøkte vi Naturhistorisk Museum her i Bergen, og det er et veldig spennende sted for både små og store nysgjerrige sjeler. Jeg har tross alt både grunnfag og mellomfag i kulturvern og kulturformidling så barna mine blir dratt med rundt på muséer fra tidlig alder.


De vakre og mystiske tingene som var avbildet i forrige innlegg er kjempestore modeller av pollen! Museet hadde en kjempefin utstilling om disse småtteriene som skaper både så mye liv til blomster og trær og så mye smerte (for oss som er allergiske!)

Utstillingen er permanent og den heter Pollen - så lite -så stort Her er det både store foto, tatt fra elektronmikroskop, illustrasjoner og modeller. Modellene er laget av kunstnerne Marta Nerhus (streng og papir) og Æsa Bjørk Torsteinsdottir (glass).

Gullet likte spesielt godt denne store rosa modellen og tittet nysgjerrig inni.


Skolegutten likte best dette kjempestore frøet som man kunne gjemme seg inni.(Begge barna gjemmer seg inne i frøet på dette bildet)


I de andre etasjene finnes mengder av utstoppede dyr, litt skummelt og ekkelt men mest spennende og fascinerende. Jeg synes alltid det er trist å se utstoppede dyr men samtidig er det selvsagt flott å kunne lære barna om alle disse ulike fantastiske skapningene.

Stor stas å se slike pungrotter som finnes i filmen Istid!


Masse flotte ugler å titte på.


Og en litt skummel GEDIGEN ørn svever over mine intetandende små engler. (Dette bildet er ikke manipulert, lyset var bare litt spesielt)


Museet har også et hvilerom for barna, her kan man slappe av, pusle puslespill...


eller sette sammen indre organer...


og nyte synet av disse vakre sommerfuglene. Litt misunnelig på museet for denne fantastiske samlingen!


I dag var jeg på visning i en kjempefin leilighet med perfekt beliggenhet, og håper inderlig at den blir vår for noen år fremover... Vet mer om dette på onsdag etter kl. 18 så det er bare å fortsette å sende gode tanker og krysse fingrene.

I dag fikk jeg solgt mine 2 Klippansofaer, så da er det hvertfall to ting mindre å flytte på når den tid kommer! Ble plutselig kjempegod plass i stuen her!

Så vil jeg ønske alle mine lesere en hjertelig god 17 mai, håper dere får en nydelig dag. Barna mine feirer med sine fedre i år, så her blir det en meget rolig dag antagelig i kosedressen foran 17maisendingen på TV! Deilig å ikke måtte klemme seg inn i bunaden og stå i kø hele dagen, tihi!


I fjor bakte jeg 17mai muffins, de ble riktig så deilige om jeg får si det selv.

13 kommentarer:

Thora sa...

Det er kjempe gøy å gå på museum ol. Fine og spennende bilder du tok. Jeg hørte om leilighet, og det området du ville være i ( nær Flesland ble jeg fortalt av min slekt) kjenner de ikke til ledige leiligheter desverre. Men lykke til med den du har sett på. Du må kose seg i morgen, så må du se på NRK i morgen fordi da sender de mye fra arendal. Kl 0800 starter det med frokost i seilbåten og da ser du min datter. De skal følge henne litt utover dagen. Skolen hennes St. Franciskus er 100 år i år så det skal vist også nevnes. Kanskje du får sett meg også :-)) Stor klem!

Pia sa...

Ha en fin dag i morra! Det høres faktisk helt ok ut å kunne slappe av hjemme;)

Trollmora sa...

du? Den rosa pollenmodellen er forbausende lik kroppen til makkapakka i drømmehagen! :) jeg gleder meg til å ta mine troll på slike runder også! Åh. . . Håper du får den leiligheten!

Annette Knutsen sa...

Ungene blir ofte som tørre svamper når de kommer på slike steder. De suger til seg alt de kan lære. Min femåring hadde likt godt å putte på plass involler. Sånt er jo spennende.

Krysser fingrene for at det ordner seg for dere onsdag, kl 18

Marianne på landet sa...

Utrolig artig å lese om museet..
Har flere ganger lurt på å gå dit med ungene, men har vært redd for at de er for små. Men slik du skriver det, virker det jo kjempespennende, både for 2 åringen, 6 åringen og meg :)
Spørs om ikke museet må få et besøk av oss snart :)

God 17 mai!

Små og store gleder sa...

Hei Mie,
Håper det ordner seg med leilighet for dere. Ønsker dere en fin 17-mai feiring. Ville bare si at jeg har tenkt på deg i dag.... vi var på heftingsdalen med hageavfall og jeg måtte da innom gjenbruksbutikken. Det var så mange bøker der og jeg lette igjennom etter bok nr 4 som du mangler .... hvis jeg husker riktig. Jeg fant desverre ingen - men jeg sendte deg noen gode tanker.
Klem

Duse Pasteller sa...

Så spennende du! Der har jeg ikke vært enda, men ser ut til at jeg må ta meg en tur!:)
Tror også jeg må ta meg en tur til Skostredet en søndag for å se.. Har en del jeg bør kvitte meg med (har det så utrolig fullt her nå!!). Er du der hver søndag?
Håper virkelig dere får leiligheten!!!!

KlemKlem:)

Moski sa...

Håper du har hatt en fin 17.mai!
For en gøyal måte å lære om pollen og allergier på! Så stilig og kreativ utstilling. Kjempemorsomme bilder. Og flott samling av sommerfugler, som jeg også er veldig svak for.
Krysser fingrene for boligjakten. Er jo viktig å bruke til til å finne et sted man kan trives.
Tvi,tvi!

Smykkas sa...

Jeg skrev jo i kommentaren at jeg ikke hadde peiling, og det som er løsningen var overhode ikke innom hos meg.

Å gå på museum kan være kjempekoselig. Det gjorde vi ofte da mine barn var små.

Håper du har hatt en flott og avslappende 17.mai.

Klem

Anonym sa...

Så spennende på museum.
Mine barn ble også "dradd" rundt på museum da de var små.
Spennende om du får leiligheten imorgen, krysser fingerene for deg!
Håper du har hatt en flott 17. mai.
Ha en fortsatt fin kveld.
Klem fra Mio

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

Herlig,fornuftig og innholdsrik dag:)Dette var nok gøy for bpde barn og voksne..

Håper inderlig dere får den leiligheten,jeg krysser fingrene fortsatt:)

Ha en fin onsdag!!

Klem Linda:)

Monica sa...

Spennende på museum ja! Jeg har vært innom der sammen med tantebarna mine som bor i Bergen, de likte seg godt ja :)
Nå er jeg spent på å høre om det gikk i orden med leiligheten! God onsdagskveld! Klemklem

Huldra sa...

Stilig museum! Er jo så moro når det er interaktivt, og ikke bare "se men ikke røre".

Forsøkte meg på å lese og kommentere i går, men da ble det bare krøll. Er sånn til tider, men da må man bare prøve igjen.

Håper solen skinner varmt og godt hos dere i dag! =D