Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

fredag 29. oktober 2010

Når en pepperkakebaker...


Jada, jeg vet, tidlig ute og lenge til jul og alt det der... Men når man har en skolegutt med vannkopper på tredje dagen, og ei hyper lita snuppe som også er hjemme, været er trist og man må være inne så er det jo greit å kunne pusle med noe. Så i kveld fant vi frem deig, forklær, noen utvalgte pepperkakeformer (jeg tror vi har tusen stykker tilsammen...hvertfall femti!!!) og tilbehør og satte oss mål å lage noen skumle pepperkaker til Halloweenbesøk. Nå er jo ikke akkurat jeg en konditor, det må jo sies, men nå var ikke målsetningen å lage perfekte kaker, det var å slå ihjel litt tid, og kose oss med noe alle tre kunne gjøre sammen :)


Både Skolegutten og Bøllefrøken var veldig flinke til henholdsvis å lage fine figurer og til å spise opp nesten all deigen. Vi lagde tre brett totalt, det gikk mye i spøkelser (som egentlig er en form av hodet til Langbein, men pytt...), gresskar (egentlig sommerfugl form), katter, måner, og mange engler som skulle se ut som flaggermus men som til slutt lignet mest på hettemåker (se bildet av ferdigpyntede lengst nede i innlegget) jaja...


Nam nam, masse deilige nystekte pepperkaker! På dette tidspunktet fikk Bøllefrøken bare spise noen stykker og så var det leggetid før Skolegutten og jeg skulle kose oss med pyntingen.


Den siste resten av deigen laget Skolegutten til et stort monster!!! Skummelt!!!


Fargen på monsteret (blanding av alle konditorfargene vi hadde og som jeg trodde skulle bli svart, men som ble guggegrønt...) var nesten enda skumlere enn monsteret!


Skolegutten sine kunstverk ble jo riktig kule! Ildsprutende drage (havhest form), noen litt mindre identifiserbare skumle ting, tror det ene er gresskar og så er der en stilig katt også med strøssel-strekmunn :D Mye finere enn mine greier hvertfall!


Rare gresskar, masse spøkelser som vel ble de eneste jeg kunne si meg nokså fornøyd med, og noen måner som var forholdsvis greie, men kattene og "hettemåkene" følte jeg ikke helt var så bra, men men...det viktigste er jo at de ble skummelt gode! -og det var de, rare former & pynter & farger til tross... ;) Og koste oss gjorde vi virkelig, som jo var det aller viktigste med hele seansen!
♥ ♥ ♥

NB! Jeg har fortsatt god plass i kofferten til flere lodd i min GIVEAWAY! Bli med da vel :) Trekning 11 november 2010.

♥ ♥ ♥

2 kommentarer:

Lillis verden sa...

FÆantastisk at du er i gang med pepperkakebaking!
(Jeg har bare lyst, men tenkte at jeg måtte minst vente til november ...)
He he, gleder meg til jul :)

Mie sa...

Ja det er bare å kalle de Halloweenkaker så kan du kjøre i gang i helgen ;D Regner med de blir fortært fortere enn man kan si "Knask eller knep" ;)