Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

onsdag 24. november 2010

Min advent & jul

Hva gjør egentlig advent til advent? Her er min lille oversikt over hva advent og jul er for meg. Hva må du ha for at din adventstid og julefeiring skal være komplett?I år er første gang siden sønnen min ble født i 2003 at jeg skal ha en helt barnløs julefeiring, siden både sønnen & datteren skal til fedrene sine i julen i år. Jeg får de tilbake i tide til å feire nyttår, og vi skal jukse litt og ta en julaften på forskudd tidlig i desember, men det er jo ikke noe å glede seg til akkurat å skulle feire julen uten sine aller kjæreste :( Morshjertet blør ved tanken...

På den annen side, denne julen kan jeg reise kun med håndbagasje, og uten 2 julegærne unger, en kjempestor og en liten koffert, 3 håndbagasjer, to bilseter og div. andre ting. Jeg behøver ikke tenke på at alt av mat og drikke må være melkefritt (begge ungene er allergiske). Jeg kan drikke juleøl & akevitt til pinnekjøttet og nyte vin både før maten, til maten og etter maten om jeg vil. 9 år siden sist jeg gjorde det på julaften, for året før jeg fikk sønnen min så var jeg jo gravid, og jeg drikker ikke alkohol mens barna er våkne.


Gjelder jo å se de positive tingene, ikke sant? Voksen jul har sine fordeler den også :) Blir akkurat som i de gamle (barnløse) dager når jeg i år skal feire med min lillebror & pappa, og jeg kan få sove lenge både julaften og 1&2 juledag. LUKSUS!!! Kan ikke huske sist jeg kunne sove lenge om morgenen 3 dager på rad.

Noen ting må bare være med på julefeiringen, ellers blir det ikke skikkelig jul, og her er min liste over julens viktige ingredienser!

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Heisann:)

Oida - med unntak av pinnekjøtt og akevitt - er min jul lik din.. vi har ribbe (og akevitt liker jeg ikke) hehe...litt pussig da:)

Jeg vet hvordan du føler det uten ungene i jula - men du får trøste deg med at du ikke skal feire alene - bra med familie i jula :))

Jeg får også en stille jul!
På julaften skal jeg til foreldrene mine, og dit kommer også broren min (blir som i gamle dager på en måte).
Min sønn skal til Thailand - min datter m/fam. skal til den "andre" besteforeldresiden (de tar annenhver jul her og annenhver jul der - for det er ca. 60 mil mellom oss besteforeldre) - og det er det mest rettferdige - men jeg kommer til å savne de små da..snufs...
Resten av julen skal jeg være helt alene her!

Har også vært "alenemor" og av erfaring så er det en gooood ide å få sove ut :)

Klem fra Grobu-Mimmi:)))

Sjarmerende-Gjenbruk sa...

...ja det er trist å ikke være sammen med barna i julen...men tenk på ALT du kan gjøre i ditt tempo og kanskje skjemme deg bort, litt ekstra :)...
Mies jule-stikkord så veldig bra ut de...
Nyt alle dagene i desember...hva med å lage en liten bit julaften hver dag før barna reiser?

KLEM fra Hanna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Min advent och jul innehåller nästan samma saker som din, pinnekött vet jag däremot inte vad det är. Något som vi i familjen ser fram emot är ugnsbakad julskinka och inlagd sill. Knäck med massor av mandlar måste vi också ha...Mina fyra barn är vuxna och jag märker att jag saknar tiden när de var små, så mycket roligt vi gjorde tillsammans innan jul, pynt, mat och godis. Det är ju så, man har barnen till låns ett tag=)

Ha det gott!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Hei Mie :)

Fant bloggen din via Mio.
Du har en nydelig blogg !
Så flott at du klarer å fokusere
på det positive ved jul uten barna!

Ønsker deg en flott dag ,
og følger deg videre.
Klem fra Ingunn :)

Mie sa...

Tusen takk søte dere for slike gode hjertevarmende kommentarer ♥ Merkelig hvordan noen trøstende ord kan gjøre så godt? :) Vi tar litt jul hver dag fremover det er sikkert, julebrus og skumnisser er allerede i hus, pepperkaker er bakt (og oppspist!!!) i helgen har vi planer om å pynte pepperkakehus...så jul blir det, det er sikkert :D *♥*

Solstrålå sa...

Hei på deg Mie!
Off,det er jo litt trist uten ungene!
Jeg har en venninne som er i samme situasjon!
Hun har lyst å avlyse hele julen,syns det er trist å ikke ha ungene.
Men sånn er livet.Mine unger er store nå,men vi har og annen hver jul.
Sånn er livet!
Men husk på at jul er ikke bare juleaften,men tiden før er vel så koselig.
Ha en fine dag!!
Store klem fra Sol

HEIMLAGA sa...

Tusen takk Mie :O) ♥ Og jeg blir lykkelig av slike koselige hilsener på morgenkvisten :O))) Håper du får en vidunderlig og solrik torsdag ☀ Micaklem

Anonym sa...

Ser vi har mye til felles med det du har listet opp. Er ikke jul uten pinnekjøtt (liker ikke akevitt). Synes også det er flott du greier å fokusere på det positive med jul uten barna.
Så kjekt å ta litt jul hver dag.
Håper formen er bedre.
Ønsker deg en fin torsdag.
Klem Mio

månestråle sa...

takk for nydelig kommentar hos meg:)
Limet til stearinlysene heter: Kerzen POTCH glue for candles og kommer fra Hobby Line....de har den iallefall på hobbybutikken her i Moss . Koset ca kr.80,-

Håper du klarer å nyte julen så godt du kan uten barna. Skjønner innmari godt at det må føles veldig tomt og rart ut! ¨
Ta vare på fridagene dine og lad opp batteriene til sjarmtrolla straks er tilbake :)

Klem Anita

SsSsS sa...

Heisann Mie!
Det er sant at det ofte er tungt å være uten barna i jula, men det er kanskje litt tungt for pappaene å være uten sine små også tenker jeg når de ikke er der. Det er desverre det en må leve med som voksen... :( Men det er som du sier mange lyspunkter også - en får faktisk tid til litt voksen tid og ungen som ikke er høyt og lavt pga julesukker og julegaver :)

Jeg håper du får en fantastisk voksen-jul og en fin førjulstid med ungene! :)

Eva Helen sa...

Tusen takk for at jeg får låne diktet ditt,som jeg skal legge innpå bloggen min etter vært, og det er klart at jeg med glede skal linke til siden din :-)

Klem Fra Eva Helen