Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

søndag 28. november 2010

Stjerneglans


Så er det endelig første søndag i advent, "diamant"stjerna mi fra Bohus som jeg kjøpte i fjor er hentet frem fra boden og hengt opp på plassen sin i stuevinduet. Det er den fineste adventsstjerna jeg har sett, og jeg håper mine barn vil få et like nostalgisk forhold til den når de blir voksne, som jeg har til stjerna i gullpapp som min far har i vinduet hjemme hos seg. Det blir ikke riktig juletid uten et glimt av den stjerna (har dessverre ikke noe bilde av den).

Søndagen har vi tilbragt med gode venner, små og store i bursdagsbesøk hos fadderbarnet mitt og hennes lillesøster som begge har hatt bursdag denne uken. Det var så kjekt å samles, min beste venninne og hennes familie er som familie for meg, vi har gått sammen gjennom så mange opp- og nedturer i livet siden vi ble kjent i 1991 (tenk, snart 20 år siden!!!) at det føles som vi har kjent hverandre hele livet. Så hun er min søster i hjertet, selv om vi ikke er i slekt. Godt å ha slike venner. Som man ser på bildet var det rosa bursdag selv om det var advent ;D Gullet mitt hadde nå på seg lilla kjole da...
Etter vi kom hjem måtte jeg lokalisere pynten så vi hvertfall fikk opp stjerna i vinduet og tent det første adventslyset. Til min forbauselse så hadde jeg en fin adventsstake fra Kremmerhuset, og den kjøpte jeg på salg etter nyttår, så hadde helt glemt den, jaja, ble nå positivt overrasket da hvertfall...


Skolegutten fikk æren av å tenne det første lyset, han ble "hjulpet" av klassebamsen "Råkki" som har vært på besøk hos oss i helgen. Stor stas! Så fikk vi skrive om det i Råkki sin minnebok etterpå, og lime inn bilder. (Kjekt med digitalkamera når det er bare å printe ut på papir bildene i hui og hast.)


Vi koste oss med eggerøre og kjøttboller til kvelds, var fortsatt mette etter muffins og annet godt fra besøket tidligere på dagen. Ungene kom seg i seng og sloknet som lys, håper de er klare og uthvilte for en ny uke i morgen tidlig. Til helgen er det barnefri for meg, så da må jeg få ryddet så jeg kan få frem resten av pynten, må rydde vekk litt annet før pynten kan få plass. Det er jo hyggeligere å pynte når man har det ryddig og pent i leiligheten synes jeg.

Nå skal jeg ta meg en bloggrunde, ligger litt etter nå etter et par travle dager med lite nettsurfing, så har vel mye koselig lesing foran meg nå :) Takk for alle koselige kommentarer til forrige innlegg, det varmer med søte ord og tanker, så sender masse klemmer og takk til de som har lagt igjen spor etter seg.

12 kommentarer:

almaPalma sa...

For ein koseleg dag de har hatt.:) Kjekt at lisje-snuppa di likte snøengelen. Har vore på messe i dag, og såg at mange måtte kose litt med snøenglane.:) Dei er no berre utruleg mjuke og gode!
Ha ein fin kveld.:)

Elisabeth sa...

Hei Mie!

Så artig å lese! Min sønn hadde med seg Oscar-bamsen (klassebamse) i helgen, og han fikk også se da Jonatan tente det første adventslyset! Og bilder ble tatt og limt i minneboken! Vittig!:-)

Og for en nydelig adventsstjerne! Den var bare vakker! Vi fikk ikke lys i vår (typisk) så i morgen bærer det avsted for å kjøpe ny, noe jeg faktisk er ganske glad for (HYSJ!).

Ønsker deg en fin kveld/natt/dag i morgen.

Klem fra Elisabeth.

RomantiskRetro sa...

Hei venn!

Takk for hyggelig kommentar.
Du, den stjerna i vinduet kjøpte jeg på en bruktbutikk i Sverige, for den nette sum av 75kr.
Jeg bare elsker den. Den er så utrolig kitsch.
Hyggelig at du likte den.

Klemmer i massevis fra meg.

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Hej Mie, tack för att du tävlar hos mig! Tack för hjälpen att välja pynt-färgen!

Kram Helena /franska Liljan

Anonym sa...

Stjernen din var nydelig.
For en kjekk dag du har hatt, høres kjempekos ut.
Jeg vet ikke hva det kalles, "skoletyggis" høres ut som det kan stemme på denne massen som du kan ta av og på.
Ønsker deg en fin mandag.
Klem Mio

Elisabeths Borg sa...

Takk for den koselige kommentaren, smigrende. Er sant som du skriver man husker når adventstjerna ble hengt fram når man var barn. Morsomt å kunne føre dette videre. Vi hadde nærmest en liten"sermoni" når vi tente stjernen. Man kunne se de storkoste seg.Herlig med slike dager:-)

Hilde sa...

Så flott stjerne - det høres ut som dere har hatt en super adventshelg. Vi storkoste oss også i helgen. Deilig og avslappende helg. Nå sover gullungen og jeg har noen minutter "fri". Har klippet stoff klar til å sy en fleece kjole. Må bare ha litt pc´tid og en kaffekopp også - før go´jenta våkner igjen. Takk for de koselig kommentarer på bloggen min.
Ønsker deg og dine en fin uke.
Klem Hilde

Tino sa...

Høres ut som en herlig helg, og en virkelig god venn du har.
Koselig stjerne og adventslys!
Ønsker deg en fin ny uke.
Klem T

Lady E sa...

For en nydelig adventstjerne du har, ble vedlig missunnelig på den. Kanskje ta en tur på bohus å se om de har igjen fra i fjor =)
Kan jeg foresten få spør om hvordan du lager disse hjertene i kommentarer?

Ha en flott mandagskveld

HEIMLAGA sa...

Så koselig adventsfeiring :O)
Takk for støtte på siden min. Ja det er irriterende, for det skjer hver dag at jeg finner kopier, og nå fikk jeg nettopp mail fra en som kopierer meg som spør om jeg har patent på det jeg lager, for hun insisterer på at det er hennes design (100% kopi av mitt og hun nekter).

Sissel sa...

Tusen takk for alltid koselige kommentarer!!

Ja, kristorn er tingen!! Mine kommer fra hagen til mine besteforeldre, som også har et STORT tre som nå er full av røde bær!

Ha en fortsatt fin adventstid!!

Klem

Anonym sa...

Hei Mie.
For en nydelig adventsstjerne:)
Høres ut som om dere har hatt en koselig helg.
Gode venner er gull verdt♥
Lerkegreinene måtte min mann "dra" ned med ei lang grein ...det var ikke s lett, he he..
Klem fra Ingunn :)