Et mirakel (fra latin miraculum av mirari = undre seg) eller et under, er en uforklarlig eller uforståelig hendelse.
Sett pris på hverdagens små mirakler. Start hver morgen med å ønske deg noe, for mirakler skjer hver eneste dag...

mandag 28. februar 2011

Billig morro!

Nationalmuseet i København, som ligger et steinkast unna rådhusplassen, er en skattekiste, med alle sine fantastiske utstillinger, men også fordi det er GRATIS adgang. Vi koste oss der i timesvis den siste dagen av Københavnturen før vi dro videre med tog over Øresund til Sverige.


Min sønn, ridderen! Børnemuseet er en egen avdeling i Nationalmuseet hvor man får lov til å ta på ting, kle seg ut og lære om gamle dager, Skolegutten elsket det. Det var også veldig spennende å få titte på ekte mumier fra Egypt.


Museet har en fantastisk utstilling av dukkehus som er helt unik, den må man ha med seg. Utrolig mange flotte detaljer, man blir helt imponert over alt det arbeid som må ligge bak disse husene med alt sitt innhold.


Vel fremme i Sverige (130 DKR for en voksen og ett barn med toget) blir vi godt tatt vare på, deilig te og hjemmebakte kanelbullar til levende lys er veldig koselig.


Mens vertinna leverte sine søte små i dagis (barnehagen) så ropte Skolegutten til meg der vi satt inne på kjøkkenet og mumset kanelbullar. SE MAMMA! Jeg tittet ut, og der på plenen satt verdens søteste lille kanin! De er ville her nede i sydsverige og hopper visstnok titt og ofte innom. Veldig stas!


Litt tid til sightseeing i byen Malmö ble det også i dag, der så vi dette landemerket, skyskraperen Turning Torso. Meget spesiell!


I kveld drar vi hjemover for å fortsette vinterferien, mettet på inntrykk og med ønske både fra liten og stor om å dra en tur hit snart igjen. Deilige Danmark og skjønne Sverige, vi trives kjempegodt begge steder.

5 kommentarer:

Rødhette sa...

Det var ikke en hare, da? Må innrømme at jeg ikke helt vet forskjellen.

-Ultima-Thule- sa...

Høres ut som at dere har hatt en herlig vinterferie :0) Skjønner jo at jeg må innom det museet i København! Kos dere videre!!
*Klem*
-Kamilla-

Maias Lille Verden sa...

Hei!
Det høres ut som om dere har hatt en superkoselig dag... Museum og kos i Malmø!

Klem

Anonym sa...

For en deilig ferie for mamma og skolegutten !
Skal si dere har fått med dere mye !
Noe å ta fram på en "regnværsdag".

KLem fra Ingunn :)

Eple sa...

Hørtes ut som en superfin tur :)

Jeg fikk veldig lyst å ta med ungen til Købehavn nå...tenk, ekte mummier!! Må jo bare elske det!! :)